Ucrainencele isi cauza soti in Occident, ca sa scape de razboi. Afacerea de zeci de mii de euro a agentiilor matrimoniale

Ultima actualizare: 26-08-2014 07:04

Ca sa scape de razboi, ori de saracie, ucrainencele isi cauza soti in Occident. Agentiile matrimoniale spun ca cererea a crescut din cauza violentelor din ultimele luni, asa ca acum de-abia mai fac fata solicitarilor.

Iar domni interesati sa tina in puf o ucraineanca frumoasa sunt destui, chiar daca intreaga "afacere" ajunge sa ii coste mai multe mii de euro.

Daria viseaza la o noua viata alaturi de John, un britanic pe care l-a luat de sot fara sa stea prea mult pe ganduri. Daria Filenko: "Ne-am cunoscut pe internet."

Si dupa luni de "intalniri" in mediul online, el a invitat-o la Paris, unde a si cerut-o de sotie. Ea a acceptat imediat. La starea civila le-a fost alaturi Natalia, cea care le-a facut cunostinta. Agentia matrimoniala pe care aceasta o conduce a unit destinele unor persoane nascute la mii de kilometri distanta, iar dovezi ale reusitelor in petit stau pe peretele sediului din Kiev.

Natalia Koval, reprezentanta unei agentii matrimoniale: "Sunt mai multe femei dispuse sa plece din tara decat barbati."

Ucrainencele vor sa scape de instabilitatea in care tara lor s-a adancit tot mai mult de la inlaturarea lui Victor Ianukovici. Apoi, in estul tarii inca se dau lupte grele cu separatisti rusofoni.

Natalia Koval, reprezentanta unei agentii matrimoniale:
"Aici este instabilitate economica. Stim de ce."

Un alt motiv este ca in Ucraina este "deficit" de soti. In aceasta tara sunt cu 20 la suta mai multe femei decat barbati. Balanta este echilibrata de domnii din strainatate.

Will Ripley, correspondent CNN: "Sunt destui barbati din alte tari dispusi sa plateasca intre 10 si 50 de mii de dolari, pentru a-si gasi o sotie in Ucraina."

Sunt sume importante, insa si efortul de a aranja casatoria si actele de emigrare reprezinta o mare bataie de cap, spun reprezentantii agentiilor matrimoniale.

John Gooding, sotul Dariei: "Vreau sa mearga acasa cu mine."

Lucrurile au fost si mai dificil de pus la punct in cazul Dariei, originara din Crimeea, o regiune a Ucrainei anexata de Rusia in martie. Actele sunt insa gata, iar proaspata sotie se pregateste pentru despartirea de familie.

Daria Filenko: "O parte din mine va ramane aici, cu oamenii pe care ii iubesc."

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO