Tusk, ironizat de Johnson: „Dacă nu vrea să intre în istorie ca Mr. No Deal, să se gândească”

24-08-2019 17:04


Boris Johnson

Premierul Boris Johnson i-a transmis, sâmbătă, președintelui Consiliului European, Donald Tusk, că va fi cunoscut drept „Mister No Deal” (n.r - „Domnul fără acord” pentru Brexit), dacă nu va accepta modificarea documentului privind ieșirea din UE.

 

Johnson, care participă la summitul G7 de la Biarritz, a răspuns astfel la comentariu făcut sâmbătă de Tusk conform căruia el nu va coopera pentru pregătirea unui Brexit fără acord, potrivit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

„Le-aş spune prietenilor noştri din UE că, dacă nu vor un Brexit fără acord, atunci trebuie să scăpăm de plasa de siguranţă din tratat. Dacă Donald Tusk nu vrea să intre în istorie ca Mr. No Deal, atunci sper să se gândească şi el la asta'', a spus Johnson.

„Plasa de siguranţă'' este o clauză din acordul de retragere a Regatului Unit din UE ce are drept scop prevenirea reintroducerii post-Brexit a unei frontiere fizice între Republica Irlanda - ţară membră a Uniunii Europene - şi provincia britanică Irlanda de Nord.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO