Efectele devastatoare ale taifunului Bailu. 2 persoane au murit, alte 8.000 au fost afectate


Ultimul update: Sambata 24 August 2019 17:25
Data publicarii: Sambata 24 August 2019 16:25
Categorie: Stiri externe
Inundații în Filipine

Două persoane au murit în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren provocate de furtuna tropicală Bailu în nordul statului Filipine, au anunţat sâmbătă autorităţile locale, citate de DPA.

O adolescentă de 17 ani a murit după ce o casă din oraşul Pasuquin, aflat în provincia Ilocos Norte, a fost acoperită cu pământ în urma unei alunecări de teren. Un bărbat de 37 de ani a fost luat de o viitură în apropiere de Laoag City, a precizat Biroul de gestionare a dezastrelor naturale.

Doi copii - în vârstă de nouă, respectiv 11 ani - au fost răniţi într-o altă alunecare de teren care s-a produs tot în oraşul Pasuquin.

Peste 8.200 de rezidenţi au fost afectaţi de inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat aceeaşi sursă.

Taifunul Bailu, care generează vânturi ce ating constant viteza de 100 de kilometri pe oră şi rafale de 125 de kilometri pe oră, a traversat nordul statului Filipine şi s-a îndreptat spre Taiwan, unde a ajuns sâmbătă dimineaţă.

Bailu a adus ploi torenţiale în provinciile din nordul statului Filipine şi în zona metropolitană Manila în ultimele două zile, provocând inundaţii şi închiderea şcolilor în anumite zone.

În fiecare an, statul Filipine este lovit, în medie, de 20 de cicloane, care provoacă inundaţii, alunecări de teren şi alte accidente.

Unul dintre cele mai devastatoare fenomene de acest tip care s-au produs în perioada recentă, taifunul Haiyan, a lovit ţara în noiembrie 2013. Atunci, peste 6.300 de persoane au murit şi peste 4 milioane au fost strămutate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Inundațiile din Istanbul au făcut victime. Șuvoaiele au măturat străzile orașului
Scene apocaliptice în Istanbul. Inundații masive au paralizat orașul
Inundaţii în Istanbul: Centrul istoric al oraşului a fost afectat
FULLSCREEN
Efectele devastatoare ale taifunului Bailu. 2 persoane au murit, alte 8.000 au fost afectate
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO