Trump susţine că SUA au depăşit criza Covid-19, deși peste 1.000 de oameni mor zilnci

Ultima actualizare: 05-06-2020 20:38
donald trump
Getty

Donald Trump a estimat vineri că SUA „au depăşit în mare măsură” criza provocată de pandemia COVID-19.

Președintele american și-a argumentat afirmaţia prin revenirea în scădere a ratei şomajului după o creştere semnificativă a acesteia, deşi noul coronavirus continuă să ucidă zilnic peste o mie de oameni în SUA, conform AFP.

Comentând datele privind evoluţia şomajului într-o conferinţă de presă la Casa Albă, Donald Trump a lăudat ''forţa'' economiei americane.

Rata şomajului anunţată în SUA pentru luna mai este de 13,3%, după ce analiştii cei mai pesimiştii au prognozat-o anterior la 20%.

„Această forţă ne-a permis să depăşim această oribilă pandemie, am depăşit-o în mare măsură (...) Am luat toate deciziile care trebuiau”, a susţinut liderul de la Casa Albă, criticat adesea pentru modul în care a gestionat pandemia ce a ucis până în prezent în SUA peste 110.000 de persoane dintre cele peste 1,9 milioane confirmate cu noul coronavirus.

Trump a vorbit şi despre protestele violente declanşate după moartea lui George Floyd, afro-americanul care a murit asfixiat sub genunchiul unui poliţist alb în timpul arestării.

„Am văzut toţi ce s-a întâmplat săptămâna trecută, nu putem lăsa acest lucru să se întâmple”, a spus el despre uciderea lui Floyd, potrivit agenţiei DPA.

„Justiţie egală în faţa legii trebuie să însemne că fiecare american este tratat în mod egal în fiecare situaţie de aplicare a legii, indiferent de rasă, culoare, gen sau credinţă, ei trebuie să primească un tratament corect din partea instituţiilor de aplicare a legii”, a continuat Trump.

„Sper că George ne priveşte de acolo de sus gândindu-se că ceea ce se întâmplă ţării este grandios. Este o mare zi pentru el, este o mare zi pentru toată lumea. Este o mare, mare zi în ceea ce priveşte egalitatea”, a concluzionat liderul de la Casa Albă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO