Trump, după moartea unei reputate jurnaliste: „Nu s-a purtat niciodată frumos cu mine”


Ultimul update: Miercuri 18 Septembrie 2019 12:18
Data publicarii: Miercuri 18 Septembrie 2019 11:39
Categorie: Stiri externe
Donald Trump a explicat de ce e mereu portocaliu

Președintele american Donald Trump a reacționat la moartea lui Cokie Roberts, o jurnalistă cu o vastă experiență, plângându-se că „nu s-a purtat niciodată frumos cu mine”. Abia apoi a transmis condoleanțe familiei.

„Nu am întâlnit-o niciodată. Nu s-a purtat niciodată frumos cu mine. Totuși, vreau să-i urez numai bine familiei ei. Era o profesionistă, iar eu respect profesioniștii”, le-a spus Trump reporterilor aflați la bordul Air Force One, aflat în zbor spre California.

„Băieți, vă respect foarte mult! Era o adevărată profesionistă. Nu s-a comportant bine cu mine, dar cu siguranță o respect ca profesionist”, a completat Trump.

Donald Trump nu are o relație tocmai bună cu presa, el numindu-i de mai multe ori pe jurnaliști „inamicii poporului”, notează CNN.

În contrast cu declarația lui Trump, fostul președinte Barack Obama a susținut, într-un comunicat, faptul că Roberts „a fost un model pentru tinerele femei, într-un moment în care această profesie este încă dominată de bărbați. Într-o lume și un peisaj media în continuă schimbare, ea a fost o constantă vreme de 40 de ani, informând alegătorii și fiind alături de tinerii jurnaliști”.

La rândul său, fostul vicepreședinte american Joe Biden a numit-o pe Cokie Roberts un „pionier” al domeniului. „Neobosită în lupta ei pentru adevăr și neabătută în angajamentul ei de a dărâma barierele puse femeilor în jurnalism – țara noastră e mai bună datorită ei”, a precizat Biden.

„Noi i-am respectat pornirea și i-am apreciat umorul. Ne-a devenit prietenă”, a precizat, la rândul său, fostul președinte George W. Bush.

Cokie Roberts a murit la vârsta de 75 de ani, din cauza unor complicații legate de cancerul la sân de care suferea. Ea a lucrat mai bine de 40 de ani în televiziune, radioul public și presa scrisă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO