Acest trib, rupt de civilizatie, a disparut cu totul dupa ce a fost aratat lumii
Unul din ultimele triburi salbatice descoperite la inceputul acestui an in Amazonia a disparut. Cercetatorii sunt extrem de ingrijorati de soarta populatiei si se tem ca traficantii de droguri ar fi avut ceva de-a face cu misterioasa disparitie.
Nicio urma de trib nu a mai fost gasita, asta dupa ce mai multi oameni inarmati au atacat echipa de protectie care fusese angajata special pentru apararea tribului.
Un oficial brazilian, responsabil cu protejarea populatiilor indigene din America de Sud, a declarat: “Credem ca responsabili pentru acest atac sunt traficantii de droguri din Peru, care trec ilegal granita cu Brazilia, exact prin zona in care se afla tribul, pentru transportul stupefiantelor. Nu stim daca tribul s-a speriat in urma atacului asupra garzilor si a fugit sau altceva a dus la disparitia populatiei indigene. Suntem mai ingrijorati ca niciodata.”
Tribul a devenit cunoscut lumii intregi, dupa ce la inceputul acestui an fotografii cu acesta au fost facut publice pentru prima oara.
Reprezentantii Fundatiei Nationale Indiene din Brazilia (FUNAI) sunt cei care au survolat zona in care se afla tribul si au facut facut fotografiile.
Bastinasii nu au parut sa se fi speriat la vederea elicopterelor, ci mai degraba s-au aratat curiosi, in conditiile in care vedeau pentru prima data astfel de aparate.
Imaginile i-au ajutat pe specialisti sa inteleaga mai bine stilul de viata al tribului. Acestia au surprins, cu ajutorul aparatului foto, cosuri pline cu papaya, tot felul de legume, peste si vanat acoperit cu frunze de bananier.
De asemenea, oamenii tribului aveau diverse unelte din metal, cum ar fi macete si cutite pe care, cel mai probabil, le-au achizitionat in urma unor schimburi cu alte triburi din zona.
Potrivit FUNAI, exista 67 de triburi in aceasta tara, care nu au comunicat niciodata cu lumea civilizata.
Un alt trib a fost descoperit in urma cu cateva luni in Rezervatia Kugapakori Nahua Nanti, unde angajati ai Institutului National de Dezvoltare pentru Populatiile din Anzi, Amazoniene si Afro-Peruviene (INDEPA) monitorizau punctele de acces pentru a preveni furtul de lemne din zona.
Goi pana la brau si cu inele in buza superioara, indigenii au interactionat cu angajatii INDEPA prin semne.