Trei soldati ucraineni, arestati in Crimeea de graniceri rusi, dupa ce au venit sa "bea votca impreuna". Ce mai aveau la ei

Ultima actualizare: 11-09-2015 07:07
soldat ucraina

Trei soldati ucraineni, dati disparuti de autoritatile ucrainene, au fost arestati luni in Crimeea de graniceri rusi dupa ce au venit "sa bea votca impreuna" in aceasta peninsula ucraineana anexata de Moscova in martie 2014.

Aducand cu ei "un pepene, carnati ucraineni si votca", cei trei soldati au vrut "sa fraternizeze" cu granicerii rusi de cealalta parte a liniei de demarcatie stabilite intre Ucraina si Peninsula Crimeea, au explicat serviciile vamale ruse intr-un comunicat primit de agentia de presa Tass, informeaza Agerpres.

Ei au venit "sa bea vodca si sa se planga de conditiile dificile ale serviciului militar ucrainean", au asigurat granicerii rusi.

Deoarece nu aveau documentele necesare pentru a intra in Crimeea, acum sub controlul Rusiei, granicerii i-au arestat si predat autoritatilor locale, in timp ce au admis ca scopul vizitei celor trei soldati era "fundamental pasnic".

Duminica, statul major al armatei ucrainene si-a exprimat ingrijorarea fata de disparitia celor trei soldati, declarand ca ei au fost vazuti ultima data in "blugi si adidasi" in apropierea liniei de demarcatie.

"Probabil ca au fost arestati", a declarat atunci intr-un comunicat de presa statul major.

Rusia a anexat Crimeea in martie 2014 dupa un referendum calificat drept ilegal de Kiev si occidentali, aminteste France Presse.

Aceasta anexare a fost urmata in aprilie 2014 de un razboi in estul Ucrainei intre armata ucraineana si rebelii prorusi.

Kievul acuza Moscova ca ii sprijina pe rebeli, in timp ce Rusia a negat intotdeauna orice implicare in acest conflict ce a facut deja 6.800 de morti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO