Trei sferturi dintre alegătorii americani nu știu unde e Iranul pe harta lumii


Ultimul update: Joi 09 Ianuarie 2020 10:45
Data publicarii: Joi 09 Ianuarie 2020 10:42
Categorie: Stiri externe
harta iran

Deşi Statele Unite par gata de război cu Iranul, peste trei sferturi dintre alegătorii americani nu pot arăta pe harta lumii unde se află ţară cu 81 de milioane de locuitori, arată un sondaj de opinie Morning Consult/Politico, preluat de DPA.

Ceva mai mulţi se descurcă dacă li se arată o hartă a Orientului Mijlociu.

Doar 23% din cei 1995 de alegători înscrişi pe listele electorale participanţi la sondaj au localizat corect Iranul, între Irak şi Afganistan. Pe harta mai restrânsă a regiunii, au indicat corect republica islamică 28%.

Însă o mare parte din chestionaţi consideră justificată lovitura aeriană ordonată de preşedintele Donald Trump pentru uciderea generalului iranian Qassem Soleimani.

Conform sondajului Morning Consult/Politico, 47% din americanii înregistraţi ca alegători susţin atacul cu dronă şi doar 40% îl dezaprobă.

În rândul republicanilor, susţinerea faţă de lovitură este ceva mai mare decât printre democraţi. Proporţia bărbaţilor care au reuşit să indice corect frontierele Iranului a fost dublă faţă de cea a femeilor. Ceva mai puţin de jumătate din cei care au răspuns au declarat că au auzit "multe" despre atac.

Sondajul a fost efectuat înainte de riposta iraniană. Iranul a reacţionat la uciderea lui Soleimani lansând marţi noaptea zeci de rachete asupra a două baze americane din Irak.

Teheranul a susţinut că au fost ucişi cel puţin 80 de americani, dar Washingtonul a dezminţit; Trump a precizat că nu a fost nici măcar rănit vreun militar din forţele SUA.

Susţinerea pentru preşedintele Statelor Unite nu a fost influenţată de operaţiunea din 3 ianuarie, arată un alt sondaj Morning Consult.

Sursa: Agerpres

NATO
Avionul prăbușit în Iran a luat foc în aer. Noi detalii din anchetă
Statele Unite consideră că au „restabilit un anumit nivel de descurajare” cu Iranul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33