Tragedie pe un lac din Rusia.14 adolescenti au murit din cauza unei furtuni: "Vantul batea nebuneste"

Ultima actualizare: 22-06-2016 01:19
lac in Carelia

14 adolescenti au murit inecati dupa ce trei ambarcatiuni turistice au fost prinse de furtuna pe un lac din nord-vestul Rusiei.

Autoritatile ruse au anuntat ca 14 adolescenti au murit inecati in lacul Siamozero din statul federal Caralia, situat in nord-vestul tarii. Copii se aflau in excursie si urmau sa-si petreaca noaptea in trei ambarcatiuni turistice, care au fost prinse intr-o furtuna iscata din senin pe lac, scrie RT, citat de News.ro.

Anchetatorii sustin ca la bordul celor trei ambarcatiuni, dintre care doua barci si o pluta, se aflau 47 de copii, alaturi de patru adulti insotitori.

Un numar de 36 de persoane au supravietuit furtunii violente, insa alte patru persoane sunt disparute.

Autoritatile au precizat ca persoanele decedate nu purtau veste de salvare.

”Acum incercam sa determinam cine le-a dat permisiunea sa plece in calatorie, daca toti copiii au primit veste de salvare”, a precizat Pavel Astakhov, ombudsman-ul rus pentru drepturile copilului.

Astakhov a sustinut ca niciodata nu a avut loc o asemenea tragedie intr-o tabara de vara pentru copii.

”A fost o mare tragedie in Carelia. Potrivit primelor informatii, zece copii din Moscova au murit in lacul Siamozero. Condoleante pentru familiile si prietenii victimelor”, a transmis primarul moscovit, Serghei Sobianin.

Incidentul a avut loc pe lacul Siamorezo, una dintre cele mai vaste intinderi de apa dulce din statul federal Carelia. Autoritatile sustin ca grupul era format din 49 de turisti, dintre care 48 de copii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani, alaturi de un insotitor adult.

Acestia urmau sa stea in cursul noptii pe lac, insa o furtuna a dus la scufundarea partiala a doua ambarcatiuni. Cel putin 10 copii si-au pierdut viata, insa scafandrii au reusit sa recupereze doar sase cadavre de pe fundul lacului.

Pana in acest moment, 11 persoane au fost recuperate din apele lacului, in vreme ce o adolescenta a reusit sa inoate de una singura pana la tarm. Autoritatile au trimis la locul tragediei salvatori, medici, psihologi si asistenti sociali.

O localnica sustine ca aventura pe lac a fost o idee nefericita, avand in vedere conditiile meteorologice.

”Vantul batea nebuneste. Este o crima sa trimiti copiii intr-o asemenea aventura pe lac”, a declarat Tatiana. De asemenea, aceasta a mentionat ca instructorul taberei de vara consuma adeseori bauturi alcoolice.

Mai mult, incidentele de neglijenta la tabara de vara erau comune.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO