Gara Centrala din Bruxelles, evacuata "din motive de securitate". Cat de aproape se joaca un meci din grupa noastra

Ultima actualizare: 22-06-2016 01:19
militar belgian in Bruxelles

Alerta in capitala Belgiei, la doar o zi dupa o ampla operatiune antiterorista.

UPDATE 15:20 Autoritatile belgiene au confirmat reluarea circulatiei trenurilor prin Gara Centrala din Bruxelles. Alarma a fost declansata de descoperirea a doua bagaje abandonate in apropierea zonei de depozitare a garii. Insa, fortele de ordine nu si-au asumat riscul de a verifica continutul bagajelor abandonate inainte de a evacua Gara Centrala.

Autoritatile belgiene mentin nivelul de alerta terorista la nivelul 3, la aproape trei luni de la atentatele teroriste care au zguduit Bruxellesul. Intre timp, Centrul de Coordonare pentru Analiza Amenintarilor din Belgia a lansat un avertisment cu privire la iminenta atacurilor teroriste pe teritoriul statului belgian si francez, intrucat militantii Statului Islamic au parasit deja Siria si se indreapta spre tarmurile europene.

 

Gara Centrala din Bruxelles si magazinul Carrefour aflata vizavi de aceasta au fost evacuate duminica in jurul pranzului , "din motive de securitate". Caile Ferate au anuntat ca circulatia trenurilor in si din aceasta statie a fost intrerupta din ordinul politiei.

 

 

Potrivit 7sur7, ar fi vorba despre 2 valize suspecte. Bruxelles este la nici 100 de kilometri de Lille, unde la ora 22:00 are loc partida Franta-Elvetia.

Cu doar cateva ore inainte, trei barbati au fost inculpati de "tentativa de asasinat intr-un context" terorist in urma valului de perchezitii efectuate in noaptea de vineri spre sambata in Belgia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO