Imagini apocaliptice in California: un incendiu de vegetatie s-a transformat intr-o tornada de flacari. VIDEO

Ultima actualizare: 22-06-2016 01:19
incendiu de vegetatie in California

Incendiile de vegetatie fac ravagii zilele acestea in regiunea Santa Barbara din California. Flacarile s-au extins pe o suprafata de aproximativ 30 de kilometri patrati, iar valvataile au inceput sa se ridice in aer asemenea unor tornade.

Pe retelele de socializare au aparut deja imagini cu prapadul care se desfasoara acum in vestul Americii. Flacarile se ridica in aer si capata aspect de vartej, asemenea unei tornade. Nu se pot estima insa inaltimea si diametrul fuioarelor, potrivit Gizmodo.

Acest fenomen dureaza de obicei doar cateva minute si are mai multe in comun cu o furtuna de praf decat cu o tornada, explica meteorologii. Praful se ridica din cauza aerului cald si uscat care se deplaseaza pe verticala, in timp ce o tornada se produce cand aerul cald si umed il intalneste pe cel rece si uscat.

Autoritatile se asteapta ca situatia sa se inrautateasca in California din cauza termperaturilor care sunt in crestere si pot ajunge la valori record. Pompierii au reusit deocamdata sa tina sub control doar 24% din incendii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO