Momentul in care un pod din Italia se prabuseste sub greutatea unui TIR, a fost filmat. Camionul era condus de un roman

Ultima actualizare: 01-11-2016 07:04

Un incident extrem de grav s-a petrecut pe o autostrada de langa Milano. Un om a murit si cinci au fost raniti, dupa ce un pod suspendat peste o sosea s-a prabusit sub greutatea unui TIR condus de un roman.

Vehiculul de mare tonaj cantarea peste o suta de tone, iar politistii italieni verifica acum daca TIR-ul avea voie sa circule pe pod, dar si daca acea constructie nu era, de fapt, subreda.

Accidentul s-a petrecut pe Autostrada 36, dintre Milano si Lecco.

O camera instalata pe bordul unei masini care stationa a surprins momentul in care TIR-ul condus de un roman trece pe pod si toata constructia se prabuseste. Trei masini treceau in acea clipa pe dedesubt. Doua sunt azvarlite ca niste jucarii, iar cea de-a treia a fost complet strivita. Soferul a murit pe loc.

Fotografiile surprinse la fata locului arata dimensiunile dezastrului. TIR-ul incarcat a cazut cu pod cu tot, iar romanul din cabina a fost ranit.

Nicoleta Ciorei, sotia soferului: "Are fractura toracica. Adica fracturi la coaste, fractura toracica, un brat drept dizlocat. El isi aminteste doar ca, la un moment dat a picat, a cazut si de acolo nu isi mai aminteste nimic."

Razvan Dragan, colegul soferului de TIR: "Normal era tura mea, sa ma duc in cursa, in locul lui. Dar noi am facut schimb de tura luni. Caram fiare. Erau bobine foarte mari de fier, de 28, 30 de tone fiecare bobina si caram cate patru bobine o data. Acolo nu era niciun interzis pentru mare tonaj, pentru ca noi zilnic tranzitam acel pod. Aveam 107, 108 tone - cu asta tranzitam in fiecare zi acel pod. Si nu doar noi, sunt foarte multe firme din Italia care tranzitau acel pod cu exceptionale, cu tonajul asta mare, asa."

Politia italiana verifica daca vehiculul de mare tonaj circula reguamentar pe pod, dar si daca acea constructie veche avea nevoie de consolidari.

Pe un grup de Facebook al soferilor romani oamenii povestesc ca podul respectiv urma sa intre in reparatii. De altfel, imaginile surprinse inaintea prabusirii arata ca podul avea fisuri grave.

Razvan Dragan, colegul soferului de TIR: "Ar trebui trasi la raspundere cei de la Autoritatea Drumurilor, pentru ca stiau destul de bine ca trebuie sa interzica trecerea pe acel pod. Daca ei stiau ca lucreaza. Ei sunt singurii vinovati pentru tot dezastrul care s-a intamplat."

Dintre cei 5 raniti, trei sunt copii. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO