Totul despre drogurile digitale – ultima gaselnita a tinerilor americani
Adolescentii din tarile dezvoltate economic sustin ca au gasit o modalitate de a se droga pe internet, cu niste melodii care induc aceeasi stare pe care o dau pastilele de ecstasy.
Problema cea mai mare nu este daca acele melodii dau intr-adevar “dependenta”, ci faptul ca le pot deschide tinerilor poarta catre adevarata lume a narcoticelor.
Asa ca, parinti, daca observati un comportament mai ciudat la copilul dumneavoastra si vedeti ca este mai mereu cu castile pe urechi, mai ales atunci cand doarme, ar trebui sa aveti o discutie cu el, pentru ca este foarte probabil sa apeleze la senzatiile date de asa-zisele “droguri digitale”!
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Semnalul de alarma este tras de un reportaj facut in Statele Unite de postul de televiziune Kansas News 9. Reporterii semnaleaza aparitia unui fenomen numit “I-dose” – in traducere ar insemna “doza de pe internet” – care implica gasirea unui dealer online care-ti poate furniza “droguri digitale” cu care te poti droga ascultandu-le la casti.
Chiar daca la inceput pare o joaca de copii si poate unora le vine sa rada, oficialii spun ca problema este cat se poate de serioasa.
"Copiii intra pe aceste site-uri din curiozitate, doar sa vada ce este acolo, iar asta ii poate conduce catre alte locuri, mult mai periculoase", spune purtatorul de cuvant al brigazii antidrog din Oklahoma, Mark Woodward.
“Drogarea digitala” implica asadar ascultarea de "muzica" – nu este o piesa clasica, si nici pop-rock, ci un zgomot pe diferite frecvente, a carui intensitate creste in timp. O astfel de “melodie” ascultata de tineri este "Gates of Hades" care se gaseste pe YouTube gratis, la o simpla cautare (da, prima este intotdeauna gratuita).
Cei care capata dorinta de a continua si devin dependenti de aceste melodii, cauta mai departe astfel de compozitii care, sustine ei, au asupra lor aceleasi efecte precum marijuana, cocaina, opiu sau hasis. In timp ce drogurile clasice rar vin si cu instructiuni de folosire, utilizatorii acestor asa-zise “droguri digitale” sunt sfatuiti sa cumpere un ghid de 40 de pagini din care sa invete cum se pot droga cu MP3-uri.
Mai multe scoli din State trateaza cu seriozitate fenomenul si au trimis parintilor scrisori in care li se explica toate acestea si li se recomanda sa fie atenti la comportamentul copiilor. Deocamdata profesorii au reusit sa interzica MP3 Player-ele in scoala.
Iata un clip in care un tanar “se drogheaza” ascultand aceasta muzica: