"Tigrul lui Putin" a fugit in China. Ce l-a nemultumit atat de tare in Rusia incat a recurs la acest gest

Ultima actualizare: 12-10-2014 06:54
tigru de Amur

Un animal eliberat din captivitate de presedintele rus a trecut granita, satul de conditiile din tara condusa de Vladimir Putin

 Desi suna o gluma sau o inventie a propagandei anti-Kremlin, stirea e adevarata. Iar ecologistii spun ca este si foarte grava, dat fiind ca animalul face parte dintr-o specie amenintata cu disparitia iar in China risca sa fie ucis.

Botezat “Kuzia”, tigrul a fost eliberat din captivitate de presedintele Vladimir Putin in primavara acestui an, pana atunci fiind tinut intr-un centru dedicat salvarii tigrilor de Amur, o specie din care mai exista doar 400 de exemplare. Desi eliberarea sa a fost transmisa de televiziunea nationala din Rusia, la nici jumatate de an de la acest moment solemn, animalul a trecut insa inot granita reprezentata de raul Amur si a ajuns in China, nemultumit de conditiile din patrie, unde nu gasea destula mancare.

Cum arata o "mama adoptiva" pentru trei pui de tigru din Ramnicu Valcea

Potrivit Moscow Times, oficialii rusi sunt ingrijorati ca satenii din tara vecina l-ar putea ucide pe Kuzia daca acesta le ataca vitele. Presa rusa presupune ca autoritatile chineze vor fi notificate ca “tigrul lui Putin” a trecut frontiera, insa nu se stie ce masuri vor fi luate pentru salvarea animalului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO