Tiganca Ramona, la masa cu Regina Elisabeta, dupa ce in urma cu sase luni vindea ziare

Ultima actualizare: 13-09-2012 08:43

O tanara romanca de etnie roma din Marea Britanie a fost invitata la un dineu cu regina Elisabeta, dupa ce in urma cu doar sase luni vindea ziare.

Ramona Constantin, in varsta de 27 de ani, se ocupa pana in urma cu sase luni de vanzarea revistei The Big Issue in Manchester.

Acum ea s-a numarat printre invitatii la un dineu organizat in Manchester la care au participat regina Elisabeta si printul Philip. Tanara a fost selectata in acest grup in semn de apreciere pentru realizarile din Marea Britanie de cand a venit din Romania, in urma cu doi ani.

Ramona Constantin, care este de etnie roma, nu avea studii si nu stia limba engleza in momentul in care s-a mutat in Marea Britanie.

Timp de 18 luni, ea a vandut exemplare ale revistei The Big Issue, dar a invatat limba engleza si a inceput sa se ocupe de un proiect pentru pregatirea tinerilor romi.

"Aceasta invitatie reprezinta un lucru extraordinar pentru mine. Este pentru prima oara cand mama si familia mea din Romania au spus ca sunt mandri de mine. Toata lumea a auzit de Regina Marii Britanii - iar familia si comunitatea din care fac parte si-au dat seama ca trebuie sa fac un lucru foarte important aici (n.r. Marea Britanie) din moment ce sunt invitata la un asemenea eveniment. Este fabulos sa fii in aceeasi camera cu atatia oameni importanti, cu atat mai mult cu cat sunt singura persoana de etnie roma invitata la acest dineu", a declarat Ramona pentru The Guardian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO