Orfanii Titanicului. Povestea fratilor care au scapat din naufragiu.Ce le-a spus tatal la despartire

Ultima actualizare: 12-06-2012 21:56
Titanic

La aproape o suta de ani de la tragedia de pe Titanic, povestea emotionanta a doi frati, singurii care au supravietuit fara a avea alaturi un parinte, revine in atentia presei cu noi detalii.

Michael si Edmond Navratil sunt doi frati care au reusit sa scape pe muchie de cutit din naufragiu. Cei doi micuti, de 2 si respectiv 4 ani la vremea respectiva, au fost salvati de tatal lor care a reusit sa ii strecoare printre cei aflati pe ultima barca de salvare. Din nefericire, tatal lor si-a pierdut viata in naufragiu.

Michael isi aminteste si acum ce i-a spus tatal inainte de a se desparti: "Sa ii spui mamei atunci cand va veni dupa voi, asa cum se va intampla, ca inca o iubesc. Sa ii mai spui ca am crezut ca ne va urma si ca vom putea trai fericiti in pace si libertate in Noua Lume".

Micutii erau de origine franceza si nu au putut comunica cu autoritatile pentru ca nu stiau limba engleza. Temporar, cei doi au fost lasati in grija unei americance. Ulterior, mai multe ziare au publicat povestea celor doi frati si cateva poze. Asa, mama micutilor, Marcelle, a reusit isi gaseasca copii. A plecat din Franta catre New York , iar familia s-a reunit abia la o luna si o zi dupa tragedie.

Gestul pe care il fac milioane de oameni in fiecare zi, interzis in scoli. Explicatia autoritatilor e de-a dreptul socanta

Parintii celor doi copii nu mai erau impreuna din 1912, iar micutii au ajuns cu tatal lor pe Titanic doar dupa ce mama a fost de acord ca acestia sa isi petreaca Pastele impreuna. Numai ca barbatul a luat atunci decizia radicala de a pleca spre America.

Titanic, pachebotul britanic cel mai mare din lume in 1912, a naufragiat in largul coastelor Terra Nova, in timpul calatoriei inaugurale, dupa ce s-a lovit de un aisberg. In naufragiu din 14 aprilie 1912 si-au pierdut viata peste 1.500 de persoane. Titanic a fost cel mai mare vas din lume pana la momentul scufundarii sale. Vasul s-a scufundat in doua ore si jumatate, dupa ce s-a rupt in doua parti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO