"Ti se rupe inima, e incredibil de trist". Un fotograf a surprins una dintre cele mai triste imagini ale conflictului sirian

30-03-2015 10:27


turcia siria

O imagine poate spune cat o mie de cuvinte - o demonstreaza din plin o fotografie care surprinde situatia dramatica a copiilor sirieni, prinsi intr-un conflict care pare sa nu se mai termine.

Nadia Abu Shaban, o fotografa palestiniana, a publicat pe Twitter o fotografie impresionanta care surprinde o fetita siriana speriata care, obisnuita sa vada numai arme de foc in jur, confunda aparatul fotografului cu o mitraliera si ridica mainile pentru a se preda.

"A crezut ca fotograful are o arma in mana, nu o camera foto, asa ca s-a predat", a scris Abu Shaban in dreptul imaginii de pe reteaua de socializare.

Potrivit Daily Telegraph, in fotografia facuta in 2012 de fotograful Osman Sagirli ar aparea Adi Hudea, o fetita in varsta de doar patru ani. Imaginea emotionanta a fost redistribuita de peste 8.000 de utilizatori si a primit sute de comentarii.

"Rusine umanitatii, Natiunilor Unite si asa-zisilor lideri ai lumii libere", "Ti se rupe inima", "Incredibil de trist" - au comentat cativa internauti.

Imaginea readuce in discutie situatia tragica a copiilor din Siria, tara aflata de mai bine de cinci ani sub un raboi civil al carui bilant este dramatic: cel putin 220.000 de mii de oameni si-au pierdut viata in conflictul dintre guvernul condus de Bashar al-Assad si gruparile de rebeli.

Alte 12,2 milioane de oameni au nevoie de ajutor umanitar, traind zilnic cu spaima ca vor fi luati prizonieri, ucisi si torturati.

Sursa: Daily Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO