The Independent: Teroristii Statului Islamic ar putea construi o BOMBA nucleara cu materialul radioactiv furat pana acum

Ultima actualizare: 14-06-2015 06:49
Statul Islamic

Conform unor rapoarte ale serviciilor australiene de informatii, citate de The Independent, gruparea Statul Islamic a reusit sa adune suficient material radioactiv din bazele guvernamentale cucerite, incat sa poata construi o bomba.

Potrivit sursei citate, Statul Islamic si-a declarat deja ambitia de a construi o arma de distrugere in masa in publicatia lor de propaganda, Dabiq. De asemenea, oficiali din cadrul apararii indiene au avertizat asupra faptului ca acesti militanti extremisti ar putea intra in posesia unei bombe nucleare de la Pakistan.

Conform ministrului australian de Externe, Julie Bishop, oficialii NATO s-au aratat ingrijorati de faptul ca Statul Islamic a confiscat material radioactiv din centrele de cercetare si din spitale, care pana acum era accesibil doar pentru guverne. Amenintarea reprezentata de aceasta grupare extremista este atat de mare incat Australia Group, o asociatie formata din 40 de organizatii, care lupta impotriva armelor chimice, a organizat o sedinta speciala, deicata acestui subiect, la summit-ul din Perth, de saptamana trecuta.

"Acest lucru ii ingrijoreaza cu adevarat", a declarat ministrul Bishop. Dupa ce extremistii au traversat in Siria si Irak, "insurgentii nu au furat doar banii din bancile locale" - a mai spus oficialul Australiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO