Testul COVID pentru chinezii care intră în Europa este „nejustificat”. Explicațiile experților ECDC
Un test COVID obligatoriu la intrarea în UE, pentru călătorii care vin din China, este „nejustificat” la acest moment, afirmă oficialii ECDC. În China există la acest moment o explozie a cazurilor.
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), nu consideră însă necesară testarea pasagerilor care vin din China, relatează AFP, agenție preluată de news.ro.
Ţările UE „au niveluri relativ ridicate de imunizare şi vaccinare", iar „variantele care circulă în China circulă deja în UE", a justificat ECDC într-un comunicat, explicând că o astfel de măsură nu este necesară la nivelul întregii Uniuni Europene.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Agenţia europeană consideră că riscul unor „potenţiale infecţii" care ar putea fi importate este „destul de scăzut" în comparaţie cu numărul de infecţii care circulă deja zilnic.
Sistemele de sănătate „sunt acum capabile să gestioneze" această boală, a adăugat ECDC.
Comisia Europeană a convocat joi o reuniune pentru a „discuta (...) posibile măsuri pentru o abordare coordonată" în ţările UE în faţa exploziei de cazuri de Covid din China.
Mai multe ţări, printre care Italia şi Japonia, precum şi Statele Unite, au decis deja să impună teste obligatorii pentru toţi călătorii care vin din China.
Confruntat cu riscul unor proteste fără precedent, Beijingul a pus capăt brusc în această lună politicii sale "zero Covid", ceea ce este de natură să stimuleze călătoriile chinezilor în străinătate, iar cea mai populată ţară a lumii se confruntă deja cu un val de infecţii fără precedent, care amplifică posibilitatea de apariţie a unor noi variante a coronavirusului.