Teoriile privind starea de sănătate a lui Kim Jong-Un. Cine ar putea să fie succesorul său

×
Codul embed a fost copiat

Dacă liderul nord-coreean Kim Jong-Un este pe moarte sau deja mort, cine îi va lua locul?

Cei mai mulți analiști consideră că succesorul lui Kim va fi sora sa mai mică, Kim Yo Jong, dar în contextul în care dinastia Kim a fost una axată pe conducători bărbați, aceasta este o posibilitate mică, conform Asia Times.

Există însă un alt posibil succesor pentru liderul nord-coreean, menționat de specialiștii chinezi, care tind să fie mai apropiați de regimul lui Kim decât oficialii altor țări.

Kim Pyong Il este fratele vitreg, mai mic, al tatălui lui Kim Jong Un, Kim Jong Il, al doilea lider suprem al dinastiei.

Jong Il și Pyong Il au fost rivali pentru preluarea conducerii de la tatăl lor, liderul fondator Kim II Sung. Ambii fii și-au manifestat dorința puternică de a deveni lideri.

Citește și
kim jong un
Coreea de Sud: Kim Jong Un se recupereză după o intervenție chirurgicală la inimă
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

În momentul în care Kim Jong Il a câștigat conducerea țării, Pyong Il a fost exilat în funcții ambasadoriale în Europa Centrală. În luna noiembrie, Pyong Il, în vârstă de 65 de ani, s-a pensionat și s-a întors la Phenian.

Kim Jong-Un, mort sau viu?

 

Una dintre teoriile privind starea de sănătate a liderului nord-coreean a fost lansată de revista japoneză Shukan Gendai, care cita surse medicale. Conform acestora, Kim Jong-Un a suferit o operație pe cord, în urma unui cheag de sânge blocat pentru care a avut nevoie de un stent.

„În timpul unei vizite într-o zonă rurală, s-a prăbușit și s-a prins cu mâinile de piept. În grabă, doctorii care îl acompaniau l-au transportat la un spital de urgență din apropiere. Între timp, au cerut autorităților de la Beijing să trimită medici. China a trimis o echipă de 50 de experți medicali și echipament medical la Phenian”, a scris revista săptămânală japoneză.

Conform revistei, în urma operației liderul nord-coreean a rămas în stare vegetativă. Aceste detalii nu au putut fi confirmate, dar Reuters a raportat că o echipă de medici chinezi au mers în Coreea de Nord pentru a-l consulta pe Kim Jong-Un.

„Din ce am auzit, nu prea mai există speranță. Dar Coreea de Nord este extrem de secretoasă. În trecut a fabricat multe povești, ceea ce s-ar putea întâmpla și acum. Am motive să cred că situația din Coreea de Nord e foarte tensionată”, a spus Francesco Sisci, un corespondent din estul Asiei cu contacte foarte bune în China.

În ceea ce privește un posibil succesor, Sisci a numit-o pe sora liderului nord-coreean.

„Este principalul candidat, dar e foarte tânără și este femeie”, a spus corespondentul.

O altă teorie privind starea de sănătate a liderului nord-coreean este susținută de publicație 38 North, care a analizat imagini din satelit conform cărora trenul personal al lui Kim Jong-Un este la vila de pe plajă a liderului, în Wonsan.

În sprijinul teoriilor negative vine și faptul că liderul nord-coreean nu a mai avut o apariție publică încă din data de 11 aprilie.

„Sunt îngrijorată de Kim Jong Un în acest moment: Da, și o să vă prezint observația mea, că (liderul nord-coreean, n.red.) este gras și are aproape toate viciile pe care le poți avea în afară de metamfetamină. Sunt îngrijorată deoarece Coreea de Nord nu e pregătită pentru moartea lui și nici noi nu suntem”, a spus Van Jackson, oficial de securitate în administrația președintelui american Barack Obama.

Kim Pyong Il, posibil succesor al lui Kim Jong-Un

 

Conform unor mărturii venite de la nivel înalt, Kim Jong Il (tatăl lui Kim Jong-Un, n.red), a cărui mamă a murit când el era mic, a crescut eclipsat de fratele mai mic, Pyong Il, care semăna perfect cu tatăl lor, Kim Il Sung.

Kim Pyong Il a studiat în Malta în anii 1960, a studiat la o academie militară din Coreea de Nord și a învățat să piloteze avioane de mici dimensiuni în Germania de Est.

Ulterior, a devenit membru al gărzilor de corp ale tatălui său, iar stilul său de viață se asemăna perfect cu cel al unui „prinț în așteptare”, a spus Kang Myong Do, dezertor al regimului.

Pyong Il a fost „sabotat” de fratele său mai mare și a decăzut în urma unui scandal intern, devenind persoană indezirabilă în Phenian, ceea ce l-a determinat apoi să ceară să fie trimis în străinătate.

Astfel, a devenit ambasador în țări îndepărtate de cercul intern al Coreei de Nord, precum Ungaria, Bulgaria, Finlanda, Polonia și Rebublica Cehă.

Pyong Il a rămas tăcut în orice țară a fost trimis și nu a criticat în niciun fel regimul fratelui său vitreg. Acest lucru nu înseamnă că Pyong Il nu își așteaptă liniștit șansa la conducerea țării, cum sugerează oficialii chinezi.

China afirmă că nu are informaţii de oferit cu privire la liderul nord-coreean

 

Ministerul de Externe chinez a spus luni că nu are informaţii de oferit cu privire la liderul nord-coreean Kim Jong Un, pe fondul relatărilor contradictorii şi speculaţiilor legate de locul unde s-ar afla acesta şi starea sa de sănătate, transmite Reuters.

Purtătorul de cuvânt al MAE de la Beijing, Geng Shuang, a făcut aceste precizări în conferinţa de presă zilnică, întrebat despre ştirile în sensul că o delegaţie chineză cuprinzând şi experţi medicali a fost trimisă în Coreea de Nord şi dacă aceştia au fost trimişi în ţara vecină pentru a-i acorda asistenţă lui Kim Jong Un sau pentru a ajuta Coreea de Nord să gestioneze pandemia de COVID-19.

Trei persoane informate au declarat pentru Reuters că joia trecută China a trimis în Coreea de Nord o echipă pentru a-l consilia pe Kim, dar nu este clar ce înseamnă acest lucru în privinţa stării de sănătate a liderului nord-coreean.

Duminică, Moon Chung In, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean Moon Jae In, a asigurat că liderul nord-coreean "trăieşte şi este bine sănătos" şi se află din 13 aprilie într-un sejur la Wonsan, o staţiune de pe litoralul estic al Coreii de Nord, nefiind "detectată până acum nicio acţiune suspectă".

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Cum ar putea anunța Coreea de Nord moartea dictatorului Kim Jong Un
Cum ar putea anunța Coreea de Nord moartea dictatorului Kim Jong Un

Mai multe publicații din China și Japonia au scris că liderul de la Phenian ar fi murit în urma unei operații. Anunțul decesului ar putea fi făcut luni, 27 aprilie, scrie Mirror.

Coreea de Sud: Kim Jong Un se recupereză după o intervenție chirurgicală la inimă
Coreea de Sud: Kim Jong Un se recupereză după o intervenție chirurgicală la inimă

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a suferit recent o intervenție chirurgicală la inimă și continuă să se recupereze după procedură la o vilă din afara Pyongyang, a informează surse ale Daily NK.

Un tren special care i-ar putea aparţine lui Kim Jong Un, observat într-o staţiune balneară
Un tren special care i-ar putea aparţine lui Kim Jong Un, observat într-o staţiune balneară

Un tren special care i-ar aparţine lui Kim Jong Un a fost observat săptămâna aceasta în portul Wonsan, în care se află o staţiune balneară, pe coasta de est a Coreei de Nord, potrivit unor imagini satelitare, relatează Reuters.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.