Templul în care femeile nu au voie să intre. Bărbații aruncă cu pietre pentru a le opri


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 19 Octombrie 2018 10:55
Categorie: Stiri externe
Templul Sabarimala

Templul Sabarimala din statul sud-indian Kerala și-a deschis săptămâna aceasta pentru prima dată porțile pentru femeile de toate vârstele, după o hotărâre istorică a Curții Supreme.

Cu toate acestea, nicio femeie nu a reușit să intre în templu, din cauza protestatarilor care au blocat calea se acces.

Două femei, jurnalista Kavitha Jagdal și activistul social Rehana Fathima, au reușit să ajungă la sediul templului joi și au avut nevoie de intervenția a mai bine de 100 de polițiști pentru a fi protejate de furia protestatarilor care aruncau până și cu pietre.

La manifestații au participat, de asemenea, și foarte multe femei. Ei au blocat drumurile și au verificat fiecare mașină care se îndrepta spre templu, pentru a vedea dacă sunt femei de ”vârstă menstruală”, asta însemnând cu vârste cuprinse între 10 și 50 de ani și au încercat să pătrundă în templu, care atrage mii de adepți anual, scrie BBC.

Oamenii au protestat împotriva unei decizii a Curții Supreme, care a retras interdicția istorică de a nu permite femeilor să treacă pragul templului și susțin că decizia contravine dorințelor divinității, Zeul Ayappa.

Adepții acestui cult consideră menstruația femeilor ca fiind necurată și le împiedică să participe la ritualuri religioase. Templul Sabarimala a rămas printre ultimele temple hinduse care interzic acest lucru.

Cine este Zeul Ayappa?

Fiecare zeu din panteonul hindus are propria sa personalitate, cu o legendă unică, iar Zeul Ayappa nu este diferit.

Potrivit mitologiei templului, Zeul Ayyappa este un burlac care a făcut un jurământ de celibat.

Potrivit unei legende, Ayappa s-a născut dintr-o uniune între doi zei de sex masculin care i-au dat capacitatea de a învinge un demon de neoprit până atunci. Se spune că monstrul ucis de el era de fapt o femeie tânără care fusese blestemată să trăiască în pielea unui demon.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO