Unica fiica a lui Stalin a murit in mizerie. Povestea incredibila a urmasei celui mai mare dictator

Ultima actualizare: 25-10-2012 23:03
Svetlana Stalina

Unica fiica a fostului dictator sovietic Iosif Stalin, Svetlana Stalina, a murit in Statele Unite, la varsta de 85 de ani, in urma unui cancer la colon.

Svetlana Stalina (Peters) s-a exilat in Statele Unite, in 1967.

Nascuta la 28 februarie 1926, Svetlana Stalina, ultima supravietuitoare dintre copiii lui Stalin, a cunoscut mai multe vieti, "demne de un roman rus", murind in nordul statului Wisconsin, in anonimat si mizerie, dupa ani de ratacire si exil.

In timpul vietii, ea si-a schimbat de mai multe ori numele, incercand sa stearga orice legatura cu tatal sau. Dupa doua casatorii si moartea lui Stalin, in 1953, ea ia numele de fata al mamei sale si devine Svetlana Aliluieva.

In 1967, sub pretextul ca aduce cenusa unui prieten indian intalnit in fosta Uniune Sovietica, ea fuge in India, dupa care solicita azil in Statele Unite, unde se exileaza.

In 1970, ea devine Lana Peters, dupa o scurta casatorie cu arhitectul William Wesley Peters, un elev al lui Frank Lloyd Wright.

Intr-un interviu publicat in 2010 de Wisconsin State Journal, ea povesteste ca este "foarte fericita" in aceasta regiune izolata, marturisind ca "tatal i-a ruinat viata".

"Oriunde merg, aici, in Elvetia, in India, nu conteaza unde, in Australia, pe o insula, voi fi mereu prizoniera politica a numelui tatalui meu", declara ea.

Intrebata daca tatal sau o iubea, a raspuns afirmativ, precizand ca ea seamana cu bunica sa materna.

"Era un om simplu. Necioplit, foarte crud. La el, nimic nu era nuantat. Era foarte simplu cu noi. Ma iubea si vrea sa devin o marxista bine educata", mai spunea Svetlana Stalina.

Citeste si:

Un SUPER fotbalist merge la puşcărie! A cunoscut-o la petrecerea lui Ronaldinho, a dus-o acasă şi a violat-o în timp ce era inconştientă

Steaua a pus ochii pe un atacant care dă goluri şi cu ochii închişi! A înscris în trei meciuri cât Mihai Costea în tot turul! Gigi a negociat pentru el

Borcea face senzaţie cu restaurantul său: "E cel mai bun din Miami Beach!" Sarmale în meniul de Revelion! Preţul? Un chilipir :)

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO