Țara în care mamele trebuie să aleagă care dintre copii trăiește și care moare


Ultimul update: Vineri 28 Decembrie 2018 15:02
Data publicarii: Vineri 28 Decembrie 2018 14:59
Categorie: Stiri externe
Yemen

Mamele din Yemen sunt forțate să-și lase copiii să moară de foame, deoarece țara se confruntă cu o lipsă ”catastrofală” de alimente.

Familiile sunt puse în fața unei decizii inimaginabile, prin care trebuie să aleagă cine mănâncă și cine nu, astfel cea mai mare criză umanitară din lume continuă să plătească cu costul vieții.

Chiar dacă armatele au promis că vor înceta să mai tragă focuri de armă, milioane de oameni se luptă să supraviețuiască pe timpul iernii.

Suntem foarte conștienți că situația de acum este catastrofală. Dacă o familie nu are resursele economice necesare pentru a alimenta întreaga familie, atunci ei vor selecta pe cine să hrănească. Uneori ajung până în punctul în care o mamă este literalmente forțată să nu hrănească anumiți membri ai familiei, de multe ori, cel mai mic”, a precizat Valentina Ferrante, directorul unui ONG care luptă împotriva foametei din Yemen, potrivit metro.co.uk.

Majoritatea familiilor au câte patru sau cinci copii și mulți și-au pierdut casele și resursele în urma a trei ani de violență. Aproximativ două milioane de persoane au fost strămutate și au fost uciși aproximativ 60.000 de civili. A fost numit cel mai grav dezastru umanitar din lume și a împins 14 milioane de oameni în pragul foametei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Metro

VIDEO PROTVPLUS.RO