Tara in care au disparut 40 de milioane de fete. Iadul femeilor, pe chipul unei mame

14-12-2011 13:16

Femeie in India

Este tara unde o femeie este presedinte si unde barbatii venereaza zeitele, si totusi e o tara care reprezinta, la propriu, iadul pentru reprezentantele sexului frumos.

Potrivit ultimelor estimari, barbatii din India depasesc din punct de vedere numeric femeile cu aproape 40 de milioane. Iar acest lucru se datoreaza in primul rand crimelor comise in randul femeilor.

Aproximativ 50.000 de fetusi de sex feminin sunt avortati in fiecare luna, iar un numar necunoscut de fetite nou-nascute sunt abandonate sau ucise.

Vine zapada in weekend. Afla unde ninge pana la Craciun si cum va fi vremea de Revelion

“Este vorba de distrugerea unei rase, a rasei umane. Este vorba despre jumatate din populatia Indiei”, a declarat Ruchira Gupta, scriitoare si sustinatoare a drepturilor femeilor din India.

De unde aceasta discriminare impotriva femeilor? Un raspuns ar fi banii. In India fetele reprezinta o reala povara pentru parinti din punct de vedere financiar.

Acestia trebuie sa plateasca sume considerabile pentru a-si marita fetele. Zestrea este o traditie culturala si cel mai important motiv pentru care indienii prefera sa aiba baieti.

Cand o femeie aduce pe lume un baiat, evenimentul este sarbatorit cu mare fast.

“Nasterea unui baiat e motiv de bucurie. Cand va creste mare el se va casatori cu o fata care va avea zestre, adica bani”, noteaza scriitoarea Gita Aravamudan, cea care a scris “Disappearing Daughters".

Atunci cand o fetita vine pe lume, reactia familiei este cu totul alta, mai ales cand aceasta nu este singura din familia respectiva.

Suma data sub forma de zestre a tot crescut de la an la an, iar familiile ajung sa aiba datorii foarte mari tocmai din cauza banilor pe care trebuie sa-i dea sa-si marite fetele”, a precizat Gupta.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

 Reactia neaspteptata pe care a avut-o o profesoara cand a fost prinsa in pat cu un elev

Sursa: ABC

Tags: india, crime, femei,


VIDEO PROTVPLUS.RO