Un preot al Bisericii Ortodoxe are un Lincoln hibrid, care nu e pe piata in Europa. "E o donatie"

14-12-2011 07:57

Ce-i frumos si ecologic si lui Dumnezeu ii place. Cu aceste cuvinte a incercat episcopul de Varna sa schimbe tonul unei discutii incomode pe care a avut-o cu jurnalistii bulgari.

Era intrebat din ce bani a platit limuzina cu care i-a lasat pe credinciosi cu gura cascata.

Totul a inceput luna trecuta, cand Kiril, episcopul de Varna si Veliki Preslav, si-a facut aparitia la slujba intr-o masina de lux, dotata cu echipament hi-tech si cu un consum redus de combustibil. Limuzina, primul hibrid de la Lincoln, nu e importata in Bulgaria. Si nici in Europa, urmand sa intre pe piata abia la anul.

"Slava Domnului ca in aceste zile dificile din punct de vedere economic, dar si de criza spirituala, mai exista oameni care gandesc. Aceasta masina ne ajuta sa economisim jumatate din carburantul consumat", a spus Kiril, episcopul de Varna si Veliki Preslav

"Si pentru ca protejeaza mediul, si lui Dumnezeu ii place", a adaugat episcopul. In plus, se pare ca ii place si lui Barack Obama, presedintele american folosind un model asemanator - s-a mai laudat Kiril.

Iar acesta nu e singurul avantaj: "E foarte stabila. Si, poate cel mai important lucru, te ajuta sa te odihnesti cand calatoresti pe distante lungi, in interes de serviciu".

Limuzina n-a fost insa si pe placul superiorilor. Mai ales ca, intrebat din ce bani a platit-o, ierarhul n-a reusit sa justifice suma, spunand ca a fost vorba de o donatie de la niste credinciosi pe care nu vrea sa-i numeasca.

Motivand "nemultumirea fata de conducerea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare", episcopul a demisionat. In varsta de 57 de ani, Kiril era creditat ca avand mari sanse sa ajunga intr-o zi Patriarh.


VIDEO PROTVPLUS.RO