Țara în care 100.000 de oameni sunt în spitale cu Covid-19. „Starea lor se înrăutățește rapid”
În Statele Unite, numărul celor infectaţi cu SARS-COV-2 continuă să crească. În ultima lună s-au îmbolnăvit peste patru milioane de oameni, aproape la fel de mulţi ca în primele cinci luni de pandemie.
Între timp, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor insistă ca personalul medical şi pacienţii vulnerabili să fie primii care vor beneficia de vaccinul anti-COVID-19.
În cel puțin 43 de state federale de peste Ocean situația este alarmantă. Peste 96 de mii de americani infectaţi cu SARS-COV2 se află pe un pat de spital - fiind un record care dă fiori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Mike DeWine, guvernator Ohio: "Trebuie să facem tot ce ne stă în putință în această perioadă foarte dificilă, când spitalele noastre abia mai fac față pentru a încetini transmiterea virusului."
Numai în Ohio sunt internați peste cinci mii de pacienți cu COVID-19.
Jamie Giere, asistantă medicală Upper Valley Medical Center: "Vedem persoane sănătoase care se internează, iar starea lor se înrăutățește rapid."
După o creștere bruscă a numărului de cazuri, orașul Los Angeles este iar în carantină. În plus, guvernatorul Californiei ia în calcul aplicarea de noi restricții în tot statul. Şi asta pentru că spitalele ar putea ajunge la capacitate maximă până la Crăciun.
Dr. Mark Ghaly: "Oamenii vor să se termine odată, dar virusul nu ia o pauză, doar pentru că noi ne-am săturat de această situație. Trebuie să ne mobilizăm pentru o perioadă scurtă de timp, ca să menținem această transmitere a virusului în limite cât mai mici."
Speranţele stau acum în vaccinul anti-COVID-19. Pfeizer şi Moderna au depus cerere de autorizare de urgenţă a serului. Decizia finală urmează să fie luată de Agenţia Americană a Medicamentului. Termenul este de 10 decembrie pentru vaccinul produs de Pfizer în parteneriat cu BioNTech şi o săptămână mai târziu pentru cel dezvoltat de Modernă.
Dr. Moncef Slaoui: "Este foarte important de reținut că numărul dozelor sau mai exact cantitatea de vaccin pe care o avem disponibilă e încă limitată în comparație cu nevoile populaţiei. Aşa că va mai dura ceva timp până când toți americanii care au nevoie urgentă de acest vaccin îl vor putea obţine."
Totuşi, cunoscutul epidemiolog american Anthony Fauci are un mesaj clar.
Dr. Anthony Fauci: "Atâta timp cât sunteți susceptibili, faceți parte din problemă, nu din soluție. Dacă doriți să faceți parte din soluție, vaccinați-vă și spuneți: "Nu voi fi unul dintre oamenii care vor fi o piatră de temelie pentru că virusul să ajungă la altcineva. Voi fi o piedică în calea virusului.""