Țara europeană în care jumătate dintre noile infectări cu Covid-19 sunt cu tulpina britanică

Dată publicare: 25-02-2021 21:02
Dată actualizare: 25-02-2021 21:06


MedLife oferă teste rapide gratuite, la cerere, pentru depistarea infecției cu virusul COVID-19

Varianta britanică a coronavirusului, mai contagioasă, se regăseşte în prezent la aproximativ jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 detectate în Franţa.

Cu toate acestea, prim-ministrul francez Jean Castex a anunțat că nu are în vedere un nou lockdown naţional la ora actuală, conform AFP.

Această variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 reprezenta cu o săptămână în urmă mai puţin de 40% din noile cazuri în Franţa, iar răspândirea ei provoacă îngrijorări cu privire la o nouă explozie epidemică.

Dacă accelerarea răspândirii coronavirusului persistă, Franţa va impune începând din martie lockdown-uri în weekend la Paris şi în alte 19 regiuni unde situaţia epidemiologică este în mod special preocupantă, a declarat premierul Castex la o conferinţă de presă.

Totuşi, în pofida deteriorării situaţiei sanitare, el a promis că un nou lockdown la nivel naţional nu este pe agendă, dar le-a cerut francezilor să respecte măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului în timp ce se desfăşoară campania de vaccinare ce are nevoie de timp înainte de a-şi face efectul.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO