Bahrain, prima ţară din lume care autorizează vaccinul Johnson & Johnson

Dată publicare: 25-02-2021 20:39
Dată actualizare: 25-02-2021 20:42


johnson and johnson

Bahrain a devenit prima ţară din lume care autorizează vaccinul cu o singură doză al Johnson & Johnson pentru uz de urgenţă, a anunţat Guvernul, scrie The Guardian.

 

Anunţul vine la doar o zi după după ce autorităţile de reglementare americane au indicat că doza este sigură şi oferă o protecţie puternică (85%) împotriva Covid şi este eficient 66% în prevenirea infecţiilor moderate până la severe, transmite News.ro.

Regatul insular de pe coasta Arabiei Saudite a anunţat că va furniza doze J&J celor mai vulnerabili, inclusiv adulţilor în vârstă şi a celor cu condiţii cronice, fără să specifice când, potrivit AP.

Nu este clar când vor fi livrare dozele ţării, care deja administrează vaccinuri de la Sinopharm, Pfizer-BioNTech şi Oxford-AstraZeneca, precum şi Sputnik V celor două milioane de rezidenţi.

Africa de Sud a început administrarea vaccinului J&J pentru personalul medical pe când era încă în teste. Ţara în care varianta virusului creează un nou val de infecţii, a trecut la vaccinul J&J de la AstraZeneca după un studiu care a sugerat că nu a reuşit să prevină îmbolnăvirea cu Covid cauzată de varianta mai contagioasă.

Micul stat Bahrain a înregistrat 119.858 de infecţii cu coronavirus şi 437 decese. Se mândreşte cu cele mai rapide rate de vaccinare din lume, aproape 17% din populaţie primind cel puţin o doză.

Sursa: News.ro