Tara care interzice ouale de ciocolata Kinder Surprise si meniurile cu jucarii de la McDonald’s. Care este motivul

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
ou kinder

O legislatie alimentara stricta a intrat de luni in vigoare in Chile pentru a lupta impotriva obezitatii.

Producatorii sunt obligati sa precizeze pe etichete continutul de zahar sau de grasimi saturate si interzicand, printre altele, vanzarea de oua de ciocolata Kinder Surprise, relateaza AFP, conform Agerpres.

"Chile se pozitioneaza ca o tara pioniera in termeni de promovare a alimentatiei sanatoase", a subliniat ministrul sanatatii, Carmen Castillo, intr-un comunicat.

Tara este considerata un model de crestere economica in America Latina, dar si una dintre principalele consumatoare de bauturi indulcite.

In prezent peste 60% dintre chilieni (si o treime dintre copii cu varste de sub 6 ani) sunt supraponderali.

Legea care a intrat in vigoare luni a avut nevoie de cinci ani pentru a fi votata, plus patru ani pentru a da timp industriei agroalimentare, care a facut un lobby intens, sa se adapteze.

Legea promite sa revolutioneze etichetele produselor vandute in magazine pentru a proteja mai ales copiii, interzicand vanzarea in scoli de produse ce dauneaza sanatatii. De asemenea, produsele nu vor mai putea fi insotite de o jucarie, precum Kinder Surprise sau ''Happy meal" de la McDonald's.

Insa in timp ce McDonald's isi va putea reformula meniul pentru copii renuntand la jucarie, compania italiana Ferrero nu isi va mai putea vinde ouale de ciocolata Kinder Surprise pe piata chiliana.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO