Podul de sticla care ii ingrozeste pe turisti. Ce s-a intamplat dupa ce o tanara a dat cu un baros in el

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00
pod de sticla

Atractie turistica ametitoare in China. Vizitatorii sunt invitati sa traverseze un canion pe un pod transparent, din sticla.
 

Nicaieri in lume nu mai este un asemenea pod atat de lung - 430 de metri - si situat la o asemenea inaltime - 300 de metri.

De fapt, constructorii revendica inca vreo 7 recorduri mondiale, de natura tehnica. Si ca sa arate cat este de rezistent, au invitat 30 de voluntari sa-l loveasca... cu un baros!

Lung de 430 de metri si lat de 6 metri, podul pe structura metalica - dar cu tablie de sticla - uneste marginile stancoase ale Marelui Canion Chinezesc. Sub picioarele celor care indraznnesc sa se avante pe puntea transparenta se deschide un hau de 300 de metri.

"Trebuie doar sa va invingeti teama, pentru ca sunteti in siguranta" - spun reprezentantii companiei din China, care a construit podul dupa un proiect israelian. Si, ca demonstreze cat este de rezistent, l-au pus la incercare intr-un mod spectaculos. Intai, o masina de 2 tone l-a traversat de la un capat la altul. Apoi, 30 de volunatri au fost indemnati sa loveasca panourile de sticla cu barosul!

Fiecare panou al caii de traversare este facut din trei foi de sticla speciala, calita, fiecare de 1,5 centimetri grosime.

De cativa ani, in China a aparut o adevarata frenezie a puntilor de sticla suspendate si fiecare constructie noua pare un proiect mai ambitios decat precedentul. In acelasi timp insa, incoltesc si indoielile in privinta sigurantei. Recent a fost descoperita o crapatura mare intr-un pasaj de sticla, abia inaugurat intr-un parc geologic din provincia Henan.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO