Țara care a început să testeze pe oameni vaccinul împotriva Covid-19 creat de Universitatea Oxford
Cercetătorii brazilieni au început injectarea pe voluntari a unui vaccin experimental dezvoltat de Universitatea din Oxford, a anunţat Universitatea federală din Sao Paulo (Unifesp), care se ocupă de aceste teste.
Acest vaccin, elaborat de Oxford împreună cu laboratorul AstraZeneca, este considerat drept unul dintre cele mai promiţătoare proiecte dezvoltate în prezent în lume.
Cunoscut sub numele de ChAdOx1 nCoV-19, vaccinul a fost testat pe voluntari în Regatul Unit şi va fi încercat şi în Africa de Sud săptămâna aceasta.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
"De marţi, voluntari diagnosticaţi negativ pentru Covid-19 au primit vaccinul", a dezvăluit Unifesp într-un comunicat, potrivit News.ro.
Vaccinul, testat pe medici și infirmiere
Primii voluntari sunt profesionişti din domeniul sănătăţii, extrem de expuşi la virus, în special medici, infirmiere sau ambulanţieri, toţi cu vârste între 18 şi 55 de ani.
În total, aproape 2.000 de voluntari brazilieni ar trebui să participe la teste.
Eduardo Pazuello, ministru interimar al Sănătăţii, a anunţat marţi că Brazilia este pe cale de a semna un contract cu Oxford pentru producerea locală a acestui vaccin.
Brazilia a fost aleasă pentru aceste teste deoarece, contrar ţărilor europene, pandemia este aici încă în fază ascendentă, cu peste 1,1 milioane de persoane contaminate şi mai mult de 52.000 de decese.
Acum două săptămâni, guvernul statului Sao Paulo a anunţat un acord pentru producerea unui alt vaccin, dezvoltat de laboratorul chinez Sinovac Biotech, care va fi testat în curând pe aproape 9.000 de voluntari din Brazilia.