Țara care a început să testeze pe oameni vaccinul împotriva Covid-19 creat de Universitatea Oxford

Ultima actualizare: 25-06-2020 10:08
oxford vaccin

Cercetătorii brazilieni au început injectarea pe voluntari a unui vaccin experimental dezvoltat de Universitatea din Oxford, a anunţat Universitatea federală din Sao Paulo (Unifesp), care se ocupă de aceste teste.

Acest vaccin, elaborat de Oxford împreună cu laboratorul AstraZeneca, este considerat drept unul dintre cele mai promiţătoare proiecte dezvoltate în prezent în lume.

Cunoscut sub numele de ChAdOx1 nCoV-19, vaccinul a fost testat pe voluntari în Regatul Unit şi va fi încercat şi în Africa de Sud săptămâna aceasta.

"De marţi, voluntari diagnosticaţi negativ pentru Covid-19 au primit vaccinul", a dezvăluit Unifesp într-un comunicat, potrivit News.ro.

Vaccinul, testat pe medici și infirmiere

 

Primii voluntari sunt profesionişti din domeniul sănătăţii, extrem de expuşi la virus, în special medici, infirmiere sau ambulanţieri, toţi cu vârste între 18 şi 55 de ani.

În total, aproape 2.000 de voluntari brazilieni ar trebui să participe la teste.

Eduardo Pazuello, ministru interimar al Sănătăţii, a anunţat marţi că Brazilia este pe cale de a semna un contract cu Oxford pentru producerea locală a acestui vaccin.

Brazilia a fost aleasă pentru aceste teste deoarece, contrar ţărilor europene, pandemia este aici încă în fază ascendentă, cu peste 1,1 milioane de persoane contaminate şi mai mult de 52.000 de decese.

Acum două săptămâni, guvernul statului Sao Paulo a anunţat un acord pentru producerea unui alt vaccin, dezvoltat de laboratorul chinez Sinovac Biotech, care va fi testat în curând pe aproape 9.000 de voluntari din Brazilia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO