Tanarul declarat erou national in SUA: a salvat un om de la inec. Intreaga operatiune a fost filmata de un martor

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00

Bunul samaritean, erou, super-erou. Asa este numit de localnici si de presa un tanar din Florida, care a salvat de la inec un sofer in varsta, a carui masina plonjase intr-un canal.

Intreaga operatiune a fost filmata de un martor, cu telefonul mobil.

Acesta a filmat cu telefonul mobil interventia curajoasa si eficienta a lui Alton Brieske. In masina care se scufunda se afla un batran de 92 de ani, Salvatore Mancuso; isi pierduse cunostinta si nu mai respira. Tanarul a vazut ce se intampla si n-a stat pe ganduri.

"Mi-am dat jos haina, mi-am scos pantofii si am sarit in apa", a spus salvatorul, Alton Brieske.

In inregistrarea video se vede - si chiar se aude - cum Alton a spart geamul din dreptul locului pasagerului, ca sa poata deschide portiera blocata. Apoi, impreuna cu un alt barbat care sarise si el sa ajute, l-au scos pe sofer din masina si l-au adus pe mal. Nonagenarul a avut o sansa in plus: Alton este student la medicina si se specializeaza chiar in 'urgente'.

"Am actionat din instinct, m-am dus spre masina, l-am scos din apa si am incercat sa-l resuscitez. L-am palpat si nu avea puls, am vazut ca nu mai respira, asa ca am inceput manevrele de resuscitare", a mai spus Alton.

Cand a venit ambulanta, inima batranului batea din nou. Autoritatile spun ca Salvatore Mancuso si-a pierdut, probabil, cunostinta cand era la volan, iar masina scapata de sub control a plonjat in canal. Acum este la spital, in stare destul de grava, dar stabila, spun medicii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO