Furtuni violente in Marea Britanie si ninsori puternice in SUA. O "bomba meteo" face ravagii in Oceanul Atlantic

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00
Meteo Atlantic

Furtuni violente s-au dezlantuit pe ambele maluri ale Atlanticului. In Marea Britanie, o asa numita "bomba meteo" continua sa faca ravagii. Deja a adus valuri uriase si a lasat zeci de mii de locuinte fara curent electric.

Nici americanii de pe coasta de est nu au liniste, dupa ce ploile si ninsorile s-au dezlantuit in cateva state.

Viteza vantului a depasit 130 de kilometri pe ora, iar valurile de 15 metri s-au napustit asupra coastelor Scotiei si Irlandei de Nord. Furtuna a provocat inundatii la tarm si a avariat cateva constructii.

"In spatele meu puteti vedea un parculet pentru copii care a fost acoperit de ape, din cauza valurilor care s-au lovit de peretii falezei. Vedeti aici pagubele produse de valurile feroce", spune corespondentul BBC.

A si plouat, iar in unele zone a cazut grindina. Traficul rutier si cel feroviar s-au desfasurat cu mare dificultate. In jur de 30 de mii de locuinte au ramas ore in sir fara electricitate, iar numeroase scoli din Scotia au fost inchise.

Pericolul este departe de a fi trecut. Meteorologii au anuntat ca, joi seara, o noua furtuna va lovi coasta britanica de vest.

"Este o furtuna destul de spectaculoasa, care nu va slabi in putere prea curand", spune corespondentul Sky News.

Au fost probleme si de cealalta parte a oceanului. Nord-estul Statelor Unite a avut parte de ploi torentiale, care, in unele zone, s-au transformat in ninsori puternice. Metropolele New York si Boston sunt sub alerta de inundatii. Vremea rea a perturbat traficul aerian, iar ploaia inghetata le-a facut mari probleme soferilor.

Zeci de accidente, unele soldate cu victime, s-au produs din cauza stratului de gheata care a acoperit soseaua.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO