Tânăr de 36 de ani, mort la două zile după ce s-a vindecat de coronavirus și a fost externat

Ultima actualizare: 05-03-2020 15:47
coronavirus
Getty

Un tânăr de 36 de ani a murit în Wuhan, la cinci zile după ce a fost externat dintr-unul dintre spitalele construite special pentru persoanele infectate cu coronavirus, el fiind declarat vindecat de medici.

Potrivit South China Monrning Post, Li Liang a fost internat pe data de 12 februarie, într-unul dintre cele două spitale construite de chinezi la Wuhan, pentru pacienții cu simptome minore provocare de Covid-19.

Două săptămâni mai târziu, el a fost externat, fiind considerat vindecat, cu recomandarea de a sta în carantină încă 14 zile.

Soția acestuia a precizat, pentru sursa citată, că tânărul a început să se simtă rău la două zile după externare. Pe data de 2 martie, Li a ajuns din nou la spital, unde a decedat în acea după-amiază.

Pe certificatul de deces, cauza morții este infecția cu coronavirus, medicii susținând că pacientul a suferit un blocaj respirator.

Potrivit sursei citate, responsabilii unui spital din Wuhan au emis un raport în care se menționa că mai mulți dintre pacienții externați au ajuns din nou la spital, cu probleme respiratorii din cauza coronavirusului.

În alertă se menționa că pacienții vor fi testați pentru a se vedea dacă au anticorpi la coronavirus, înainte de a fi externați pe viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO