Un tren de mare viteză a deraiat în Franța, pe ruta Strasbourg-Paris. 21 de răniți

Dată publicare: 05-03-2020 11:43
Dată actualizare: 05-03-2020 11:48


TGV deraiat Franța - 3

Cel puțin 21 de persoane au fost rănite după ce locomotiva unui tren de mare viteză care circula pe ruta Strasbourg-Paris a deraiat în zona localității Ingenheim, conform AFP.

Un caz este de „urgenţă absolute”, potrivit unui prim bilanţ comunicat de autorităţile regionale.

Mecanicul trenului de mare viteză (TGV), care a fost rănit grav, a fost evacuat cu un elicopter şi este spitalizat, a indicat compania feroviară franceză SNC, care a precizat că accidentul a fost cauzat de surparea unei pante.

Potrivit site-ului Les Dernieres Nouvelles d'Alsace (DNA), care a difuzat imagini cu locomotiva avariată, trenul care transporta aproximativ 300 de de pasageri părăsise gara centrală din Strasbourg la ora locală 07:19 (06:19 GMT).

În localitatea Ingenheim, situată în apropierea locului accidentului, primăria a pus la dispoziţie sala de festivităţi din localitate pentru primirea răniţilor. Un centru operaţional departamental a fost activat în prefectura poliţiei.

Prefectura Bas-Rhin a menţionat că 92 de pompieri sunt mobilizaţi pentru operaţiunile de salvare şi asistenţă pentru cei răniţi.

Un purtător de cuvânt al SNCF a declarat că în urma accidentului mai multe trenuri au fost nevoite să folosească rute ocolitoare, dar activitatea feroviară nu a fost întreruptă.

În anul 2015, un TGV a deraiat pe ruta Paris-Strasbourg în timpul unui test înaintea dării în folosinţă a unei noi linii de cale ferată, 11 persoane decedând.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO