Taitei instant comercializati si in Romania, retrasi de pe piata din cauza unei substante toxice. Daunele sunt uriase

Ultima actualizare: 19-06-2015 07:07
taitei maggi

Gigantul Nestle a anuntat ca va distruge marfa in valoare de peste 50 de milioane de dolari, in urma unor nereguli gasite de autoritatile din India la popularii taitei Maggi, comercializati si in Romania.
 

Autoritatea de monitorizare a mancarii a anuntat ca testele efectuate au aratat ca taieteii instant sunt "nesiguri si periculosi" si a acuzat Nestle ca nu respecta legile de siguranta in sanatate, potrivit BBC. Compania insista insa ca taiteii sunt siguri si contesta masura de interzicere pe piata. Nestle detine 80% din piata de taitei instant din India.

La inceputul lunii, Nestle a inceput sa retraga de pe piata taiteii Maggi, dupa ce autoritatile au descoperit niveluri ridicate de plumb in unele pachete, peste limita admisa.

Compania a depus recurs la decizie la instanta suprema din Mumbai. Directorul executiv al Nestle Paul Bulcke a promis ca va readuce taiteii Maggi in curand inapoi pe rafturi.

In paralel, mai multe state testeaza taiteii pentru glutamat monosodic, cunoscut ca MSG, un potentiator de gust periculos.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO