Sustinatorii lui Bernie Sanders l-au fluierat si l-au luat peste picior cand i-a indemnat sa o sprijine pe Hillary Clinton
De altfel, conventia Partidului Democrat a inceput luni seara, la Philadelphia, umbrita de un scandal rasunator.
Sefa Partidului a fost silita sa demisioneze, dupa ce Wikileaks a publicat e-mailuri confidentiale, care arata ca ea si colaboratorii sai apropiati l-ar fi sabotat pe Bernie Sanders, rivalul doamnei Clinton la nominalizare.
Senatorul de Vermont - care a pierdut nominalizarea partidului democrat in cursa prezidentiala - a cerut unitate si sprijin neconditionat pentru doamna Clinton si pentru cel care o va seconda in alegeri pentru functia de vice-presedinte.
"Hillary Clinton este, de departe, un candidat superior in comparatie cu Donald Trump", a spus Sanders. Dar nu prea si-a convins simpatizantii.
De altfel, fluieraturile din sala, care au intrerupt primele discursuri, numai unitate nu sugerau.
Oricum, conventia democratilor a inceput cu un mare scandal. Sefa partidului, Debbie Wasserman-Schultz, si-a dat demisia pentru a minimaliza efectele celor 20 de mii de mesaje interne publicate de Wikileaks, care dovedesc ca liderii democrati au favorizat-o flagrant pe Hillary Clinton in cursul alegerilor primare.
Bernie Sanders, adversarul lui HIllray Clinton in alegerile primare: "Mi se pare revoltator, dar nu e chiar o surpriza pentru mine".
Pentru democrati, in spatele scurgerilor de informatii, ar sta rusii, care ar incerca sa influenteze soarta alegerilor.
Robby Mook, managerul campaniei lui HIllary Clinton: "Unii experti spun ca rusii ar fi difuzat aceste e-maluri ca sa-l ajute pe Donald Trump. Nu cred ca e o coincidenta ca mesajele au fost facute publice in ajunul Conventiei Democrate".
Dincolo de tensiunile de la debutul conventiei Partidului Democrat, un nou sondaj de opinie privind intentiile de vot arata ca republicanul Donald Trump are un avans de cinci puncte in fata lui Hillary Clinton.