Donald Trump a acceptat oficial sa devina candidatul Republican la alegerile din SUA. Atacul lansat la adresa lui Clinton

Dată publicare: 22-07-2016 07:13
Dată actualizare: 25-07-2016 03:11


Controversatul om de afaceri Donald Trump a acceptat oficial joi sa devina candidatul Partidului Republican la alegerile din 8 noiembrie, pentru presedintia Statelor Unite, relateaza Reuters.

El a acuzat-o pe Clinton ca a lasat in urma, la finalul mandatului de secretar de stat, o mostenire a “mortii, distrugerii, terorismului si slabiciunilor", relateaza News.ro.

In timp ce multimea a scandat “inchideti-o” pentru modul in care a administrat politica externa a SUA, Trump le-a facut cu mana si le-a spus: “Sa o infrangem in noiembrie”. Mii de sustinatori stransi in sala unde se desfasoara Conventia Republicana l-au aprobat zgomotos.

El a denuntat politicile rivalei sale democrate privind consolidarea nationala in Irak, Afganistan, Egipt , Libia si Siria, care au fost introduse, intr-o anumita masura, de George W. Bush. El nu l-a mentionat, insa nominal pe ultimul presedinte republican, care a lansat razboaiele din Afganistan si Irak. Omul de afaceri a subliniat, insa, ca masurile luate au inrautatit situatia.

De asemenea, omul de afaceri a acuzat-o pe Clinton pentru dezvoltarea organizatiei teroriste Stat Islamic si a criticat faptul ca este dispusa sa accepte mii de refugiati sirieni.

“Dupa 15 ani de razboaie in Orientul Mijlociu, dupa miliarde de dolari cheltuiti si mii de vieti pierdute, situatia este mai proasta decat a fost vreodata inainte. Aceasta este mostenirea lui Hillary Clinton: moarte, distrugere, terorism si slabiciune”, a subliniat el.

In discurs, Trump nu a oferit prea multe detalii despre politicile sale, ci a preferat sa se prezinte ca o alternativa moderna la politicienii traditionali, dispus sa analizeze abordari noi la probleme dificile si sa faca oamenii de rand sa nu se mai simta abandonati.

„Am intrat in arena politica pentru ca cei puternici sa nu mai poate bate oamenii car enu se pot apara singuri (…). Nimeni nu stie sistemul mai bine decat mine, de aceea numai eu pot sa il repar”, a declarat el.

“Mesajul lui Hillary Clinton este ca lucrurile nu se vor schimba niciodata. Mesajul meu este ca lucrurile trebuie sa schimbe – si trebuie sa se schimbe acum”, a adaugat Trump.

Referindu-se la valul de violente care afecteaza orasele americane, candidatul republican a promis ca va reintroduce legea si ordinea, avertizand ca 180.000 de imigranti ilegali care au cazier judiciar “se plimba liberi, amenintand cetatenii pasnici”.

De asemenea, el a dat asigurari ca va pune capat rapid violentelor ce au dominat paginile ziarelor in ultima perioada, precum uciderea a cinci ofiteri de politie din Dallas, in urma cu doua saptamani.

„Am un mesaj pentru voi toti: infractiunile si violenta care afecteaza in prezent natiunea noastra se vor incheia in curand. incepand din 20 ianuarie 2017, siguranta va reveni”, a subliniat el, facand referire la faptul ca mandatul urmatorului presedinte al SUA va incepe pe 20 ianuarie.

Discursul lui Trump, in varsta de 70 de ani, a pus capat Conventiei de patru zile care a subliniat lupta sa pentru a repara fisurile din Partidul Republican privind retorica sa agresiva antiimigranti si temerile legate de temperamentul sau.

Evenimentul sau a fost boicotat de o mare parte a elitei republicane, precum membrii familiei Bush si candidatul republican la prezidentialele din 2012, Mitt Romney.


VIDEO PROTVPLUS.RO