Suma uriașă pe care un român trebuie să o plătească după ce a ucis un antrenor italian

Ultima actualizare: 13-02-2020 22:52
Antrenorul Alessandro Lunati
ilrestodelcarlino.it

Un român din Italia a fost condamnat la trei ani de închisoare și la plata unor despăgubiri de 304.000 de euro,fiind găsit vinovat pentru moartea unui antrenor de baschet italian, în urma unui accident rutier pe care l-a provocat.

Pe 27 octombrie 2014, Alessandro Lunati (51 de ani), antrenor și împătimit al baschetului, se afla la volanul unei mașini, iar șoferul român, care conducea un camion, i-a tăiat calea, ajungând pe prima bandă pe autostrada A1, de lângă Modena, fără a se asigura.

În urma impactului devastator, Lunati a suferit răni extrem de grave, iar, după o săptâmână de agonie, a fost declarat decedat, familia sa fiind de acord să-i doneze organele, scrie ilrestodelcarlino.it.

Mama lui Lunati a decis să-l acționeze în instanță pe român, procesul fiind continuat de partenera antrenorului după moartea mamei acestuia.

Miercuri, românul a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare și la plata unor despăgubiri în valoare de 304.000 de euro.

"Familia este mulțumită de rezultatul procesului, deoarece, după mulți ani s-au clarificat cauzele acestui accident. Gândiți-vă că a fost nevoie de cinci ani pentru a avea o sentință în primă instanță, ani în care legislația a recunoscut acuzația de omuciderea în urma unui accident", a declarat avocatul Davide Bicocchi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO