Sentință grea pentru românul care a împușcat în cap un italian pentru 15.000 €


Ultimul update: Joi 13 Februarie 2020 18:14
Data publicarii: Joi 13 Februarie 2020 17:51
Categorie: Stiri externe
Marius Lucian Haprian

Marius Lucian Haprian, un român de 48 de ani, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, în Italia, pentru uciderea unui italian, în seara zilei de 24 septembrie 2018.

Cazul a făcut vâlvâ în Italia, după ce s-a descoperit că românul fost luptător în Legiunea de Onoare, absolvent de psihologie și sculptor amator, l-a ucis cu sânge rece pe Alessadro Coltro (48 de ani), împușcându-l în cap, în spatele unui centru comercial din Fontanafredda, o comună din Pordenone, din estul Italiei.

Haprian l-a ademenit pe Coltro, care trebuia să aducă 15.000 de euro în bancnote mici pentru a-i fi schimbate în bancnote mari, însă, la întâlnire, românul s-a dus fără bani, dar cu un pistol Beretta, cu amortizon și cu seria ștearsă. Pentru că italianul a refuzat să-i dea cei 15.000 de euro cu care venise la întâlnire, între cei doi a izbucnit un conflict, iar Haprian l-a împușcat de trei ori în cap pe italian. Apoi, când victima era deja la pământ, l-a împușcat din nou, în ceafă, furându-i borseta cu cei 15.000 de euro, informează ilgazzettino.it.

Ulterior, românul a ascuns arma într-o groapă, la aproximativ 300 de metri de casa în care locuia, proprietatea unor surori care dețineau pizzeria „Palo Alto”, la care el lucra. Se pare că românul avea o relație sentimentală cu una dintre cele două surori, Cricersa Garcia.

Femeia, de origine dominicană, este acuzată că l-a ajutat pe român să scape de hainele pline de sânge și ar fi primit o parte din banii furați de acesta, respectiv suma de 8.000 de euro. Pentru ea, procurorii au cerut doar doi ani de detenție, pentru că aceasta ar fi dezvăluit aceste detalii înainte de începerea procesului românului.

Joi, la finalul unui proces desfășurat la Tribunalul din Pordenone, românul a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, deși procurorul Monica Carraturo a cerut închisoare pe viață, pentru crimă cu premeditare.

Pe lângă crimă, pentru care judecătorii nu au acceptat acuzația de premeditare, românul a mai fost condamnat pentru alte infracțiuni: jaf armat, utilizarea de arme în locuri publice, posesie ilegală de arme.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO