SUA se pregătesc pentru "răzbunarea cruntă" a Iranului. Funeralii fastuoase pentru Soleimani


Ultimul update: Sambata 04 Ianuarie 2020 19:44
Data publicarii: Sambata 04 Ianuarie 2020 19:44
Categorie: Stiri externe

"Nu am vrut să pornim un război cu Iranul, am vrut să prevenim unul". Iată răspunsul președintelui Trump, după raidul american cu drone în care a fost ucis cel mai important comandant militar iranian, generalul Soleimani.

Tot în capitala Irakului o imensă procesiune funebră a marcat, sâmbătă, începutul zilelor de doliu pentru cel care superviza operaţiunile iraniene în Orientul Mijlociu.

Cu scandări "Moarte Americii", mii de oameni au luat parte, la Bagdad, la o procesiune funebră în memoria comandantului militar Qasem Soleimani. În mulţime s-a aflat şi premierul Irakului.

Ordinul pentru raidul de joi, în care a fost eliminat Soleimani, a venit direct de la preşedintele Trump. Generalul Soleimani - văzut că un erou în Iran, şi considerat "numărul doi" în ierahia puterii, după liderul suprem, ayatolahul Khamenei - era arhitectul operaţiunilor Iranului în Orientul mijlociu.

Liderul suprem iranian a vizitat familia generalului Soleimani. "O răzbunare cruntă îi aşteaptă pe criminali", a ameninţat ayatolahul Khamenei, în timp ce ministrul de externe iranian a declarat că americanii au făcut o greşeală uriaşă: “Republica Islamică are dreptul legal de a răspunde oricând şi în orice fel va considera potrivit.”

Trupul neînsufleţit al generalului va fi repatriat în Iran, pentru funeralii în oraşul său natal, cel mai probabil marți.

Iranul susţine că a primit un mesaj
Mii de irakieni l-au omagiat pe Soleimani, la Bagdad. Unde va fi înhumat generalul
Prima reacție oficială a lui Donald Trump după uciderea generalului Soleimani
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33