SUA, pe primul loc în lume la numărul de infectari cu COVID-19. Măsurile luate de medici
Statele Unite au depăşit China şi Italia la numărul de îmbolnăviri şi au ajuns pe primul loc în topul nefast al ţărilor afectate de coronavirus.
În doar 24 de ore au fost înregistrate peste 15 mii de noi cazuri. Astfel, vorbim despre peste 85.000 de pacienți şi 1.300 de decese.
Cea mai gravă situaţie este în New York. Spitalele din metropola americană sunt arhipline, iar cadrele medicale iau în calcul, potrivit publicaţiei Washington Post, să nu îi mai resusciteze pe bolnavi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
New York-ul este metropola de peste Ocean cea mai afectată de pandemia de coronavirus. Districtul Queens este principalul focar de infecţie.
În spitale, holurile şi sălile de aşteptare au fost transformate în saloane temporare pentru pacienţi. Armata americană a trimis două spitale mobile în oraş, dar serviciile medicale sunt deja într-o situaţie critică. Doctorii iau în calcul chiar să nu îi mai resusciteze pe pacienţi, de teamă să nu se infecteze şi ei.
Medic: "Din păcate, am putea ajunge să facem alegeri. Vin mulți oameni care nu supravieţuiesc, mor şi trebuie să pui ventilatorul altcuiva."
Oraşul care nu doarme niciodată nu a fost ferit de dezastre de-a lungul timpului. Dar acum ar putea trece printr-o criză umanitară fără precedent.
Steve Kasspidis ,doctor ICU: "11 Septembrie a fost o nimica toată, comparativ cu asta. Spitalul aştepta pacienţi, dar aceştia nu veneau. Acum vin într-una şi sunt de toate vârstele. Să nu credeţi că doar vârstnicii vor muri sau se vor infecta. (Pacienţii, n.r.) sunt de toate vârstele."
Situaţia din New York se poate repeta în alte state, spune expertul principal al administraţiei americane în problema epidemiei de COVID-19.
Anthony Fauci: "(Epidemia, n.r.) accelerează. Sunt alte regiuni ale ţării unde trebuie să ne lămurim ce se întâmplă. Şi vom face asta mărind numărul de testări şi identificându-i pe oamenii care sunt infectaţi. Îi izolăm, îi scoatem din circulaţie şi apoi vedem cu cine au intrat în contact."
De exemplu, în Louisiana, autorităţile se tem că spitalele vor fi arhipline până la începutul lunii aprilie.
Preşedintele Donald Trump rămâne optimist şi susţine că Statele Unite - sau măcar unele regiuni - vor reveni la normalitate cât de curând.
Donald Trump, preşedintele SUA: "Am putea să facem asta pe regiuni ale ţării. Sunt zone mari din ţară care sunt foarte puţin afectate de ceea ce se întâmplă şi sunt altele care sunt grav afectate. Până de Paşte vom veni cu o recomandare."
Între timp, autorităţile se confruntă cu o altă problemă majoră: numărul uriaş de şomeri. Potrivit datelor oficiale, peste 3,3 milioane de americani au depus actele de şomaj - o cifră nemaiîntâlnită în istoria Statelor Unite.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!