SUA au aprobat vaccinul anti-Covid-19 al celor de la Pfizer/BioNTech pentru adolescenți

Dată publicare: 11-05-2021 07:06
Dată actualizare: 11-05-2021 09:19


În Statele Unite se poate da startul vaccinării anti-Covid a copiilor care au împlinit 12 ani. Autoritățile de peste Ocean au aprobat, luni, administrarea serului produs de Pfizer în cazul acestei categorii de vârstă.

Specialiștii au ținut să îi asigure pe părinți că imunizarea nu îi pune în pericol pe cei mici.

Înainte ca vaccinul companiei Pfizer să primească undă verde pentru în Statele Unite pentru copiii care au între 12 și 15 ani, serul a fost testat pe această categorie de vârstă. Este vorba despre 2.200 de copii - un grup destul de restrîns, potrivit unor voci din zona scepticilor.

Dr. Henry Bernstein, consilier CDC: "Dar având în vedere eficacitatea vaccinului la cei cu vârsta de 16 ani și peste, ne face să fim încrezători. Tot ce trebuie să mai facem acum este să studiem și să comparăm".

Reprezentantul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor de peste Ocean spune că rezultatele sunt îmbucurătoare.

Dr. Anthony Fauci, expert epidemiolog guvernul SUA: "Eficacitatea vaccinului la cei cu vârste de la 12 până la 15 ani a fost de 100% și a fost într-adevăr destul de sigură".

În plus, cei doi experți americani au dat asigurări că acest vaccin nu va afecta creșterea și dezvoltarea copiilor.

Cât despre imunizarea celor mai mici de 12 ani...

Dr. Anthony Fauci, expert epidemiolog guvernul SUA: "Vom face o reducere treptată a vârstei. Acum îl testăm la cei de la 12 la 15 ani. Apoi, vom analiza problema pentru cei de la 12 la 9 ani, de la 9 la 6 ani, de la 6 la 2 ani".

Totuși, despre vaccinarea copiilor de toate vârstele am putea vorbi cel mai devreme la începutul anului viitor.

Săptămâna trecută, Canada a aprobat vaccinarea cu Pfizer a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. În Israel, ar urma să întâmple același lucru. Autoritățile de acolo au transmis că așteaptă că serul să fie aprobat în Statele Unite pentru aceasta categorie.În Europa, Pfizer ar putea fi disponibil pentru copiii de peste 12 ani din iunie.

Și companiile Moderna și Johnson & Johnson au demarat teste clinice și urmează să ceară aprobare, deocamdată în Statele Unite, pentru că serurile lor să fie administrate și copiilor.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO