Studiu: Cât de importantă este distanțarea socială pentru a combate răspândirea noului coronavirus
Un studiu realizat recent în Elveția demonstrează că distanțarea socială și igiena strictă diminuează infecțiozitatea noului coronavirus.
Un grup de cercetători a realizat un studiu prospectiv asupra unui focar de COVID-19 ce a cuprins o populație de 508 de oameni, predominant bărbați ce erau soldați, cu o vârstă medie de 21 de ani.
Studiul a urmărit numărul de infecții în două grupuri separate. În primul au fost 354 de soldați ce erau infectați înainte de implementarea distanțării sociale. La finalul studiului, 30% dintre aceștia au simțit simptome ale bolii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În schimb, niciun soldat din celălalt grup, de 154 de persoane, în care infecția a apărut după implementarea măsurilor de distanțare, nu a prezentat simptome ale bolii, în ciuda detectării de ARN viral în nas și anticorpi specifici virusului în organismele lor.
Autorii studiului au concluzionat astfel că distanțarea socială nu numai că poate încetini răspândirea SARS-CoV-2 într-un grup de adulți, dar poate, de asemenea, să prevină izbucnirea simptomelor bolii.
Distanțarea socială (inclusiv purtarea măștilor de protecție) ajută chiar și în cazul în care pacienții se infectează cu virusul, pentru că reduce cantitatea virală, și astfel sunt șanse mari ca persoanele infectate să nu resimtă simptome.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!