Stratfor anunta ca Statul Islamic a distrus patru elicoptere ale Rusiei in Siria. Moscova dezminte informatiile

Dată publicare: 24-05-2016 21:35
Dată actualizare: 27-05-2016 07:11


Imagini din satelit - Stratfor

Imagini din satelit demonstreaza ca o baza aeriana din Siria folosita de fortele ruse a suferit pagube importante in urma unui atac al gruparii jihadiste ISIS a anuntat marti compania americana specializata in informatii Stratfor.

Insa Moscova a dezmintit aceste informatii, relateaza Agerpres, citat de AFP si EFE. Imaginile sugereaza ca patru elicoptere si 20 de camioane au fost incendiate in baza T-4, cunoscuta de asemenea sub numele Tiyas, situata strategic in centrul Siriei, intre orasele Palmira si Homs.

''Baza aeriana T-4 a fost grav avariata de artileria gruparii Stat Islamic. Patru elicoptere de atac ruse Mi-24 par sa fi fost distruse'', a explicat Stratfor intr-un raport publicat pe website-ul sau.

Stratfor a anuntat, de asemenea, ca urme ale impactului obuzelor sunt vizibile si ca un avion MiG-25 sirian ar fi fost avariat.

Potrivit EFE, Ministerul Apararii rus a dezmintit marti seara faptul ca patru elicoptere Mi-24 ar fi fost distruse saptamana trecuta in Siria in urma unui atac al gruparii Stat Islamic.

''Toate elicopterele de lupta desfasurate in Republica Araba Siriana indeplinesc misiuni pentru distrugerea teroristilor. Nu exista nicio pierdere in randul personalului bazei aeriene ruse'', a declarat purtatorul de cuvant al ministerului citat, generalul Igor Konasenkov.
 

Sursa: Agerpres

Tags: rusia, stratfor, siria,


VIDEO PROTVPLUS.RO