STIRI EXTERNE PE SCURT. Explozie la o uzina chimica din Bremen si 140 de zboruri anulate la Munchen

Dată publicare: 10-09-2014 19:27
Dată actualizare: 13-09-2014 07:32


O explozie produsa la o uzina chimica de langa Bremen, s-a auzit de la kilometri distanta si a provocat un incendiu urias, cu flacari - spun martorii - inalte de 50 de metri.

EXPLOZIE PUTERNICA IN BREMEN

Au fost cativa raniti, dintre care cel putin unul se afla in stare grava. 300 de pompieri au fost mobilizati, iar 60 de politisti s-au ocupat de izolarea perimetrului. Peste 14.000 de localnici au fost avertizati sa ramana in case.

PENITENCIARE DIN NORVEGIA, IN RENOVARE

Mai multe penitenciare din Norvegia intra in renovare, iar autoritatile planuiesc sa cazeze o parte dintre detinuti la... vecini, mai exact in inchisori din Olanda. Asa ca vor inchiria 300 de celule pentru condamnati la cel putin doi ani de inchisoare, Care, insa, nu sunt considerati foarte periculosi si nu prezinta risc sporit de evadare. Paza va fi asigurata de gardieni olandezi, dar dupa reguli norvegiene.

140 DE ZBORURI, ANULATE IN MUNCHEN 

Iar 140 de zboruri - cu plecare de la Munchen - au fost anulate si 15.300 de pasageri au fost afectati, miercuri, de greva pilotilor de la Lufthansa, aflati in conflict cu compania aeriana in privinta conditiilor de pensionare anticipata.

Operatorul vrea sa le reduca unele beneficii si sa creasca limita varstei de pensionare de la 55 la 65 de ani. Negocierile au esuat la sfarsitul lui august si sindicatul a organizat deja doua greve care au perturbat serios traficul aerian.


VIDEO PROTVPLUS.RO