Legi votate pe vapor. Parlamentul unei tari aflata in plin razboi civil s-a mutat pe apa


Ultimul update: Sambata 13 Septembrie 2014 07:32
Data publicarii: Miercuri 10 Septembrie 2014 17:18
Categorie: Stiri externe
nava Elyros

O nava greceasca de croaziera a fost transformata in ultimele zile in noul sediu al parlamentului Libiei

In cazul in care vi se pare ca senatorii si deputatii romani au un sediu prea luxos in Palatul Parlamentului, iata ca alesii nostri tocmai au fost intrecuti de cei dintr-o tara africana. Parlamentul Libiei, tara aflata in plin razboi civil, s-a adapostit de cateva zile pe nava de croaziera Elyros, apartinand unei linii navale grecesti.

Mai precis, este vorba de parlamentul legitim, Consiliul Deputatilor, ales in august 2014. On Libia mai exista si o adunare legislativa nerecunoscuta in restul lumii, Noul Congres National General, care chiar daca teoretic e nelegitim, practic controleaza cea mai mare parte a tarii, avand sprijinul grupurilor islamiste. Asa incat adevaratii alesi ai libienilor au fost nevoiti sa se refugieze in portul Tobruk, ultimul oras important controlat de fortele guvernamentale.

Pentru a evita riscul de a fi capturati de islamisti, parlamentarii locuiesc si isi tin sedintele la bordul navei Elyros, un vas luxos utilizat in mod normal pentru scurte croaziere intre Italia si Grecia si care acum e ancorat in portul Tobruk. Deputatii libieni voteaza legi pe vapor, in sala de conferinte, serviti de chelneri in uniforme albe, relateaza reporterii Guardian, care au ajuns la bordul navei. “Sunt foarte politicosi, dar nu stim cat vor sta la bord”, spune unul dintre stewarzi. “Poate o saptamana, poate cateva luni, cine stie?

Sursa: Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO