Statul Islamic a mai decapitat un barbat. Motivul din cauza caruia un luptator kurd a fost executat cu cruzime in Irak

Dată publicare: 29-08-2014 16:09
Dată actualizare: 01-09-2014 07:01


Statul Islamic

Gruparea extremista Stat Islamic (SI) a decapitat un combatant kurd in Irak, amenintand regiunea autonoma Kurdistan cu alte executii daca isi va continua cooperarea cu Statele Unite.

Anuntul ca Statul Islamic a mai decapitat un barbat a fost facut de centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Washingtonul desfasoara din 8 august raiduri impotriva pozitiilor SI in nordul Irakului, dupa ce islamistii au avansat catre Kurdistan si au aruncat in strada zeci de mii de persoane, intre care un numar mare de crestini si yazidi, o minoritate kurdofona nemusulmana. Pe inregistrarea video difuzata de aripa SI din provincia Ninive in nordul Irakului, se poate vedea un grup de combatanti kurzi retinuti de grupare, imbracati in portocaliu.

Citeste si: Executia lui James Foley. Cine este militantul islamist care l-ar fi decapitat pe jurnalist

Trei dintre ei ii cer presedintelui Kurdistanului irakian Masoud Barzani "si Guvernului kurd sa puna capat cooperarii lor" cu Statele Unite, potrivit SITE. "Nu lasati America sa intervina in regiunea nostra. Sufletele noastre sunt in mainile voastre (...) Orice eroare sau imprudenta din partea dumneavoastra ne va face pe noi sa ne pierdem viata", a declarat unul dintre captivi, potrivit SITE.

Ulterior apare un alt ostatic in uniforma portocalie inconjurat de trei barbati imbracati in negru in fata unei moschei din Mosul, capitala provinciei Ninive, in timp ce in a doua jumatate a ecranului defilau imagini cu intalniri intre liderii kurzi si americani. Unul dintre islamisti il decapiteaza apoi pe combatantul kurd. Saptamana trecuta SI a difuzat o inregistrare video cu decapitarea in Siria a jurnalistului american James Foley si in care ameninta un alt ostatic, pe Steven Sotloff, cu aceeasi soarta daca raidurile americane in Irak vor continua.

Cunoscuta pentru cruzimea ei, gruparea extremista islamista Stat Islamic, creata in 2006 in Irak sub un alt nume, a reaparut in forta in 2013 in plin razboi in Siria si a proclamat la sfarsitul lui iunie un califat islamic in reigunile cucerite in aceasta tara si in Irak.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO