Statele Unite au trecut pragul de 22.000 de decese. Medici: Suntem aproape de vârful pandemiei
Pandemia de coronavirus a făcut cel puțin 115.000 de victime pe tot globul. Doar, Statele Unite au trecut de 560.000 de cazuri de infectare depistate. Iar numărul deceselor peste ocean a trecut de 22.000.
Suntem aproape de vârful pandemiei în America, a spus un oficial din domeniul sanitar.
Erik Blutinger, medic la spitalul Sinai Queens: ”E o nebunie în acest moment. Toată lumea e infectată pe aceste holuri”.
În spitale se dau - zi și noapte - bătălii pentru viața pacienților bolnavi de Covid. Un medic de la un spital din Queens, New York, a transmis de pe frontul luptei cu acest dușman nemilos.
Erik Blutinger: ”Văd pacienţi tineri, bătrâni, oameni de toate vârstele care sunt incredibil de bolnavi. Se aud doar aparatele de oxigen şi ventilatoarele. Ținem ventilatoarele cu folie de plastic ca să ne asigurăm că nu se contaminează. Nu am văzut niciun loc liber în zona de urgenţe, dar încercăm să mai facem loc măcar pentru încă un pacient”.
Doar în Statul New York, au fost depistați peste 200.000 de americani infectați cu coronavirus, mai mult de jumătate dintre aceștia - în metropolă. Peste 10.000 au decedat.
Începând de azi, în oraşul New York toţi cei care lucrează în domenii unde vin în contact cu publicul, trebuie să poarte măşti.
Bill de Blasio, primarul oraşului New York: ”Pot să spun că sunt mulțumit că avem echipamente și materiale de protecție care să ne ajungă și săptămâna viitoare. Și vreau să le mulțumesc tuturor celor din echipa noastră că au muncit din greu”.
Rata mortalității rămâne ridicată la New York. Totuși, un semn bun este că numărul noilor internări în spitale scade.
Guvernatorul Andrew Cuomo spune că vârful pandemiei este aproape. Administrația Trump are în vedere un plan de relaxare a măsurilor de izolare - instituite la nivel național - începând cu 1 mai, pentru repornirea economiei.
S-ar putea să facem mai mult rău decât bine - avertizează unii guvernatori ai statelor federale.
Guvernator: ”Mă tem că dacă ne deschidem prea repede și nu am făcut suficient pentru oprirea crizei de sănătate publică, pentru a opri răspândirea acestui virus, nu vom face altceva decât să punem gaz pe foc”.
Și epidemiologul Anthony Fauci, principalul sfătuitor al lui Donald Trump pentru această criză, îndeamnă obsesiv la prudență.
Anthony Fauci: ”Revenirea cred că ar putea începe luna viitoare, măcar în anumite aspecte. Dar, repet, e dificil să fac asemenea predicţii, pentru că, dacă nu se va întampla aşa, declaraţiile s-ar întoarce împotriva mea. Nu vreau să fiu o persoană pesimistă, dar cu cât ne apropiem de toamnă sau de începutul iernii, există posibilitatea să vedem o revenire (a virusului)”.
Această pandemie nu va avea o evoluție asemănătoare cu gripa obișnuită - avertizeza emisarul special al OMS.
David Nabarro, reprezentant OMS: ”Nu suntem siguri că va veni în valuri, în felul în care apare gripa. Credem că va fi un virus care va pândi omenirea un timp destul de îndelungat pe viitor, până când vom avea cu toţii un vaccin care ne va proteja”.
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA, new york, spital, coronavirus, cazuri, statele unite ale americii, decese,
Dată publicare:
13-04-2020 19:50