Stare de urgenta in Italia, din cauza unei catastrofe ecologice iminente. Tone de petrol ar putea ajunge in Mediterana

Ultima actualizare: 26-04-2016 06:59
poluare Genova

Autoritatile italiene au instalat starea de urgenta dupa ce una dintre cele mai populare regiuni turistice risca sa fie poluata.

Autoritatile din orasul italian Genova au decretat stare de urgenta, din cauza ca tone de petrol, scurse de la o rafinarie intr-un rau, risca sa ajunga in mare si sa polueze coasta Rivierei, scrie news.ro. Serviciile de interventie in situatii de urgenta au construit un dig provizoriu, pentru a opri pata de titei formata saptamana trecuta. Insa ploile abundente care au afectat regiunea in noaptea de vineri spre sambata au dus la ruperea digului, iar petrolul se indreapta din nou spre Marea Mediterana.

“Situatia este complicata, nu stim ce cantitate de petrol risca sa ajunga in mare”, a declarat un oficial din serviciile locale de Protectie Civila, Gianni Crivello. Un oleoduct de la rafinaria Iplom, aflata in apropiere de Genova, s-a spart duminica, iar o cantitate importanta de petrol s-a scurs intr-un rau care se varsa in Marea Mediterana. O parte din titei a apucat sa ajunga in mare, in primele ore dupa incident, inainte ca autoritatile sa poata ridica digul. Primarul din Genova, Marco Doria, a dat asigurari ca zona va fi curatata.

Genova se afla pe Riviera Italiana, in apropiere de statiuni celebre, precum Portofino, dar si de mai multe rezervatii naturale, precum regiunea Cinque Terre.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO